Επανάσταση: Ανάρτηση που παράγει ρεύμα από... λακκούβες! [video]

Με τις λακκούβες να είναι παντού στους ελληνικούς δρόμους, δε θα ήταν τέλειο να μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε για να παράγουμε ρεύμα; Τώρα γίνεται.

  • -
  • -

Οι λακκούβες και οι κάθε λογής ανωμαλίες και κακοτεχνίες, είναι ένα χαρακτηριστικό που δε λείπει από τους ελληνικούς δρόμους. Το αντίθετο, είναι παντού και πρέπει συνεχώς να τις αποφεύγουμε, όμως πλέον υπάρχει ένας τρόπος να τις κάνουμε να λειτουργούν προς το συμφέρον μας.

Η εταιρεία GIG Performance δημιούργησε μία συσκευή η οποία μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε όχημα και να χρησιμοποιήσει τις λακκούβες και κάθε άλλη ανωμαλία που υπάρχει στο οδόστρωμα για να παράξει ρεύμα. Αυτό το ρεύμα στη συνέχεια μπορεί να σταλεί στην μπαταρία του οχήματος ώστε να αυξήσει σημαντικά την αυτονομία του, αν είναι ηλεκτρικό, παρατείνοντας έτσι την απόσταση που μπορούμε να διανύσουμε μέχρι να χρειαστεί να το συνδέσουμε ξανά σε κάποια πρίζα ή σταθμό φόρτισης. Αλλά και σε συμβατικά, βενζινοκίνητα ή diesel οχήματα, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να αποθηκευτεί σε μπαταρίες για να τροφοδοτηθούν ηλεκτρικές συσκευές όταν το όχημα δεν κινείται, όπως αυτές που υπάρχουν σε τροχόσπιτα και camper vans.

roadkil-5000-lakkouva-lakouva

Πώς εκμεταλλεύεται τις λακκούβες το Roadkil 5000

Το σύστημα τοποθετείται στην περιοχή όπου βρίσκονται οι αναρτήσεις και εκμεταλλεύεται την κίνησή τους. Αυτή η κίνηση οδηγεί στην περιστροφή ενός δυναμό, το οποίο με τη σειρά του παράγει ρεύμα.

Δείτε ακόμαΠώς αποζημιώνομαι για ζημιά από λακκούβα στο δρόμο;

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το σύστημα είναι πάρα πολύ απλό στην κατασκευή, ότι τοποθετείται σε κάθε είδους όχημα εύκολα και ότι έχει ιδιαίτερα μικρό βάρος, ενώ μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στον περιορισμό της κατανάλωσης του ηλεκτρικού οχήματος. Τα πλεονεκτήματα θα είναι σημαντικά μεγαλύτερα σε βαριά οχήματα που έχουν πολλούς άξονες, όπως τα φορτηγά και οι νταλίκες, καθώς η ύπαρξη περισσότερων τροχών σημαίνει ότι θα συλλέγεται ρεύμα από πιο πολλές πηγές.

Μπορείς να φανταστείς μια μέρα που θα ψάχνεις για λακκούβες στο δρόμο όχι για να τις αποφύγεις, αλλά για να πέσεις μέσα;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...