Musk: «Η ηλεκτρική νταλίκα Tesla έκανε 800 km φορτωμένη» – Πότε ξεκινούν οι παραδόσεις

Το θέμα με την πραγματική αυτονομία του Tesla Semi είχε γίνει σήριαλ. Ο Elon Musk το ξεκαθάρισε όμως και ετοιμάζεται για τη φιέστα των παραδόσεων.

  • -
  • -

Η ώρα για την παραγωγή του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού τράκτορα της Tesla έφτασε. Η εντυπωσιακή νταλίκα της αμερικανικής φίρμας θα βγει στους δρόμους, με τον Elon Musk να απαντά στο ερώτημα ποια είναι η πραγματική αυτονομία του οχήματος.

semi

Όπως είπε ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας, η αυτονομία του Semi ανέρχεται στα 500 μίλια, δηλαδή λίγο πάνω από 800 χιλιόμετρα και μάλιστα με πλήρες φορτίο. Η νταλίκα, με βάση πάντα τα λεγόμενα του Musk, πραγματοποίησε μια πλήρη διαδρομή με βάρος πάνω από 36 τόνους. Η δοκιμή έγινε σε επίπεδο έδαφος, με το όχημα να επιτυγχάνει τη μέγιστη αυτονομία.

semi

Το Semi θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις αυτονομίας, με τη μικρή να είναι μέχρι 300 μίλια (482 χλμ) και η μεγάλη μέχρι 500 μίλια (805 χλμ) με μια φόρτιση. Σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμη μόνο η δεύτερη. Το φορτηγό εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες και μπορεί να καλύψει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα σαν σκέτος τράκτορας. Όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών καλύπτει την ίδια απόσταση σε 20΄΄. Επίσης, είναι το μοναδικό όχημα που μπορεί να φορτίζει με την εκπληκτική ισχύ του 1 MW, παρέχοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα αναπλήρωσης ενέργειας σε ελάχιστα λεπτά.

Ποιος θα παραλάβει πρώτος το Tesla Semi και πότε

Οι πρώτες παραδόσεις του Semi έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο. Αν όλα πάνε καλά με την παραγωγή, τότε η Pepsi Co. – πρώτος πελάτης της Tesla – θα παραλάβει τα 15 από τα 100 συνολικά φορτηγά που έχει παραγγείλει τον επόμενο μήνα του έτους και τα υπόλοιπα μέσα στο 2023. 

semi

Δείτε επίσης: Το φορτηγό της Tesla βγήκε στο δρόμο και... έμεινε κατευθείαν

Η τιμή του οχήματος κυμαίνεται από 150.000 έως 180.000 δολάρια και η εταιρεία σκοπεύει να μετατραπεί στον μεγαλύτερο κατασκευαστή φορτηγών κατηγορίας 8 στη Βόρεια Αμερική, παράγοντας στο εργοστάσιο της Νεβάδα σχεδόν 50.000 μονάδες ετησίως, από το 2024.

Πηγή: insideevs.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...