Ποια χώρα έχει το... Nissan Juke πάνω σε χαρτονόμισμα των 500;

Ακούγεται απίστευτο, όμως το επιτυχημένο crossover της Nissan στην πρώτη του γενιά «κοσμεί» το 500άρικο μιας συγκεκριμένης χώρας.

  • -
  • -

Πάνω στα χαρτονομίσματα συνήθως βλέπουμε τις φιγούρες σπουδαίων προσωπικοτήτων, τα πρόσωπα βασιλέων, πολιτικών και διάφορων ηγετών μιας χώρας. Καλλιτέχνες, επαναστάτες και άλλοι σπουδαίοι άνθρωποι, επίσης εντοπίζονται, μαζί με σημαντικά μνημεία, κομμάτια του πολιτισμού και εμβληματικά κτίρια. Όλα αυτά, τα λέμε για να… ανακεφαλαιώσουμε και να τονίσουμε ότι καθημερινά αντικείμενα, ουδέποτε παίρνουν θέση στο νόμισμα μιας χώρας. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις!

Το Nissan Juke σε χαρτονόμισμα!

Στην Καμπότζη (Βασίλειο της Καμπότζης), χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, κάποιος έχει μεγάλη αδυναμία στο Nissan Juke πρώτης γενιάς. Αυτός ο «κάποιος», μάλλον έχει και σημαντική θέση. Για αυτό και στο χαρτονόμισμα των 500 Riel, υπάρχει μια γέφυρα της χώρας και σε πρώτο πλάνο το ιαπωνικό crossover, στην πρώτη του γενιά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι τυχαίο, όμως δεν είναι. Η λεπτομέρεια στη σχεδίαση του αυτοκινήτου που εμφανίζεται στο χαρτονόμισμα είναι τέτοια, που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.

Δείτε ακόμη: Ποιος κινητήρας της Nissan μπήκε στο Top 10 του κόσμου;

Τα πίσω φανάρια, οι γραμμές του οχήματος, ακόμη και οι πίσω πόρτες με την κρυμμένη χειρολαβή στο ύψος της τρίτης κολώνας, «βγάζει μάτι» ότι ο σχεδιαστής του χαρτονομίσματος ήθελε ένα Nissan Juke πάνω του. Τον λόγο, δεν τον γνωρίζει κανείς. Ίσως ο ίδιος να είναι μεγάλος λάτρης του συγκεκριμένου μοντέλου. Στην ίδια εικόνα εμφανίζονται και άλλα οχήματα, όμως είναι μικρότερα και με πολύ λιγότερες λεπτομέρειες, συνεπώς δεν μπορεί να προσδιοριστεί αν θυμίζουν κάποιο άλλο αυτοκίνητο παραγωγής.

Τι αξία έχει το χαρτονόμισμα των 500 Riel;

Το «500άρικο» στην Καμπότζη, στην πραγματικότητα δεν ξεπερνά σε αξία τα 0,12 €. Άρα, αν σας αρέσει πάρα πολύ το Nissan Juke μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε ένα από τα χαρτονομίσματα, μέσω διαδικτύου! Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι από την άλλη πλευρά του χαρτονομίσματος, υπάρχει μια πιο… αρμόζουσα σε νόμισμα εικόνα. Το πρόσωπο του Βασιλιά της Καμπότζης, Norodom Sihamoni.

Φωτογραφία: thedrive.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...