Speed Camera Lottery - Η κάμερα της τύχης

Κερδίζοντας, οδηγώντας με ασφάλεια

  • -
  • -

Η τήρηση των ορίων ταχύτητας στους δρόμους, αποτελεί βασικό πονοκέφαλο για την τροχαία αστυνομία και αίτιο για πολλά ατυχήματα στους δρόμους. Το να συμμορφώσεις τους οδηγούς με τα όρια, είναι μια δύσκολη αποστολή. Η Volkswagen και η διαφημιστική εταιρεία DΒΒ, πραγματοποίησαν έναν ευφάνταστο διαγωνισμό, αναζητώντας μια αποτελεσματική, αλλά συνάμα διασκεδαστική λύση, για το πρόβλημα των ορίων ταχύτητας στους δρόμους. Νικητής αναδείχθηκε ο αμερικάνος Kevin Richardson, με την ιδέα της Speed Camera Lottery.

Η βασική ιδέα της εφαρμογής του Richardson είναι μια κλασσική φωτογραφική κάμερα ταχύτητας, η οποία καταγράφει την ταχύτητα των οχημάτων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν «τσιμπάει» μόνο οδηγούς, που ξεπερνούν το όριο ταχύτητας, αλλά και αυτούς που κινούνται νόμιμα.

Βέβαια αντί για κλήσεις παράβασης, αυτοί οι οποίοι κινούνται εντός ορίων παραλαμβάνουν τυχερά κουπόνια. Τα συγκεκριμένα κουπόνια κληρώνουν τι άλλο… από το ποσό που μαζεύεται από τους παραβάτες των ορίων ταχύτητας.

Η έξυπνη αυτή ιδέα έπιασε κατευθείαν τόπο, αφού εφαρμόστηκε για τρεις μέρες στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, περνώντας από την κάμερα 24. 857 αυτοκίνητα. Πριν την εφαρμογή της «τυχερής» κάμερας, η μέση ταχύτητα κίνησης ήταν τα 32 km/h, ενώ μετά έπεσε στα μόλις 25 km/h.

Φανταστείτε λοιπόν το σκηνικό αυτό στους ελληνικούς δρόμους, έχοντας πλέον την επιλογή, ο «γκαζιάρης» γείτονας να πληρώνει τους λογαριασμούς του ρεύματος και του νερού για εσάς, μέσω της τυχερής κάμερας. Αν και μάλλον τα ταμεία του κράτους θα μείνουν παραπονεμένα από μια τέτοια εφαρμογή…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...