Οι πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων του 2022

Είναι οι ιαπωνικές ή οι ευρωπαϊκές εταιρείες αυτές που έχουν τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα; Ο έγκριτος οργανισμός Consumer Reports έχει την απάντηση.

  • -
  • -

Η ετήσια έρευνα του αμερικανικού Consumer Reports έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός αναλύει και αξιοποιεί κάθε χρονιά όλες τις πληροφορίες των μελών του σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχει δημοσιοποιεί τα στοιχεία. Στη φετινή έρευνα η οποία αφορά την αγορά των ΗΠΑ, συμμετείχαν πάνω από 300.000 επιβατικά οχήματα από διάφορες μάρκες, παραγωγής από το 2020 έως και το 2022.

Όπως ανακοίνωσε το CS, Toyota και Lexus ήταν οι δύο εταιρείες που μονομάχησαν για την κορυφή, με την πρώτη να αναδεικνύεται η πιο αξιόπιστη. Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε η BMW, με τη βαυαρική φίρμα να κάνει άλμα 10 θέσεων σε σύγκριση με πέρυσι, αφήνοντας πίσω τις Mazda και Honda, οι οποίες έκλεισαν το Top 5 των πιο αξιόπιστων κατασκευαστών.

axiopistia

Οι Ιάπωνες αποδεικνύουν ότι φτιάχνουν αυτοκίνητα που εμφανίζουν τις λιγότερες βλάβες, έχοντας 6 κατασκευαστές στην πρώτη δεκάδα, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που έχουν μόλις 2, τους Κορεάτες 1 και τους Αμερικανούς επίσης 1.  Ο μέσος όρος αξιοπιστίας των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών ήταν 62 βαθμοί και τον ευρωπαϊκών 51 βαθμοί.

Εντύπωση, κάνει η πολύ χαμηλή βαθμολογία της Mercedes-Benz, η οποία βρέθηκε στην τελευταία θέση, κάτω από Jeep και Volkswagen, εμφανίζοντας αρκετά προβλήματα για το πρεστίζ και το κύρος της μάρκας. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, FIAT, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Maserati, MINI, Mitsubishi, Polestar και Porsche, δεν συμπεριελήφθησαν στην έρευνα, λόγω έλλειψης επαρκών δεδομένων.

Αναλυτικά η λίστα με τις πιο αξιόπιστες μάρκες

axiopistia

Πώς αξιολογούνται τα αυτοκίνητα;

Ο CS αξιολογεί τα αυτοκίνητα των ιδιοκτήτων που τα έχουν στην κατοχή σου τουλάχιστον 12 μήνες με βαθμολογία από το 0 έως το 100. Αυτοί αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει μέσα σε αυτό το διάστημα. Yπάρχουν 17 κατηγορίες προβλημάτων/βλαβών, από το κινητήριο σύνολο, έως τα ηλεκτρικά συστήματα, το αμάξωμα και τα υλικά στο εσωτερικό.

Δείτε εδώ Τα 10 πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα 10ετίας 

axiopistia

Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα του 2022

Όσον αφορά στα αυτοκίνητα, αυτά των Toyota και Lexus πήραν τα 2 πρώτες θέσεις, με το MINI Cooper να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να είναι τρίτο. Στην πρώτη δεκάδα, υπάρχουν μόλις 3 ευρωπαϊκά μοντέλα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ασιατικής κατασκευής.

  1. Toyota Corolla Hybrid (93)
  2. Lexus GX (91)
  3. MINI Cooper (89)
  4. Toyota Prius (89)
  5. Mazda Miata - ΜΧ-5 (85)
  6. Lincoln Corsair (82) 
  7. Toyota Corolla (81)
  8. Subaru Crosstrek (80)
  9. BMW 3 Series (80)
  10. Toyota Prius Prime (77)


Πηγή: consumerreports.org

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...