Suzuki SUV: Όλα Hybrid. Όλα 4x4

Τα SUV της Suzuki συνδυάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον υβριδισμό και την οικονομία με τις ανέσεις και τις off-road ικανότητες γνήσιων SUV κατασκευών.

  • -
  • -

Η Suzuki τιμά τις ρίζες της και την πλούσια κληρονομιά που έχει χτίσει γύρω από τα οχήματα ελεύθερου χρόνου - γνωστά και ως SUV – κερδίζοντας επάξια τον ρόλο του ηγέτη στην κατηγορία. Αποτελεί έναν κατασκευαστή που καταφέρνει να προσφέρει όλα τα στοιχεία που την εδραίωσαν στο παρελθόν ενσωματωμένα σε μία μοντέρνα υλοποίηση η οποία συμβαδίζει με τις τάσεις της εποχής. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, ρίχνοντας απλά μια γρήγορη ματιά στην πλούσια γκάμα.

SUV: Τα Υβριδικά αυτοκίνητα της Suzuki

Η πληρότητα του καταλόγου της ιαπωνικής φίρμας δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη. Δένει με εντυπωσιακό τρόπο τη θάλασσα με το βουνό, την καθημερινή, οικονομική μετακίνηση στην πόλη με τα ταξίδια σε δύσκολα τερέν, χωρίς περιορισμούς στην ευρυχωρία, την ποιότητα κύλισης και την άνεση των επιβατών. Όλα αυτά είναι φυσικά εφικτά χάρη στην υβριδική τεχνολογία και την τετρακίνηση.

Suzuki-SUV-Vitara-Adv-3

Ο συνδυασμός αυτών των δύο μεταφράζεται σε ενεργητική ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις, αυτοπεποίθηση στις εξορμήσεις στην εξοχή, σημαντικά μειωμένη κατανάλωση χωρίς την παραμικρή επιρροή στις επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου και φυσικά χαμηλά τέλη κυκλοφορίας λόγω των χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Οι τεχνολογίες Mild Hybrid και Strong Hybrid προσφέρουν πραγματική οικονομία και εξαιρετικές επιδόσεις, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση. Η Suzuki είναι η πρώτη μάρκα με όλη την γκάμα των μοντέλων της να αποτελείται από υβριδικά αυτοκίνητα. Αρχικά, χάρη στο απλό, αλλά ευφυές στη σύλληψή του Mild Hybrid σύστημα, πετυχαίνει ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και συνεπώς, μεγαλύτερη αυτονομία προσφέροντας το ιδανικό υβριδικό σύστημα για αυτοκίνητα πόλης. Μία ηλεκτρογεννήτρια (ISG) υποστηρίζει τον εξελιγμένο βενζινοκινητήρα, επιτυγχάνοντας αυξημένες επιδόσεις, ενώ το χαμηλό του βάρος και η έξυπνα τοποθετημένη μπαταρία κάτω από το κάθισμα, δεν επηρεάζουν την εργονομία και την άνεση στην καμπίνα.

Εάν τώρα θέλετε το κάτι παραπάνω αλλά ταυτόχρονα να είστε ανεξάρτητοι από πρίζες και εξωτερικές πηγές φόρτισης, τότε τα κινητήρια σύνολα Strong Hybrid είναι φτιαγμένα για εσάς. To όραμα πίσω από τη δημιουργία του συστήματος Strong Hybrid, είναι τα μοντέλα της Suzuki να έχουν ένα αποδοτικό κινητήρα που να συνδυάζει και τα οφέλη της τεχνολογίας AGS. Αυτό μεταφράζεται σε δυνατότητες όπως:

  • Αμιγώς ηλεκτρική, αθόρυβη κίνηση.
  • Φόρτιση της μπαταρίας εν κινήσει κατά την επιβράδυνση αλλά και από τον ηλεκτροκινητήρα για ακόμη πιο αποδοτική οδήγηση με οικονομία και επιδόσεις.
  • Εξαιρετικά οικονομική κατανάλωση από 5,3 lt/100 km.


vitara

Αφού λοιπόν οι υβριδικές τεχνολογίες της Suzuki φροντίζουν τον τομέα της οικονομία, σειρά έχει η έξυπνη μηχανική τετρακίνηση ALLGRIP η οποία φροντίζει για τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά των SUV μοντέλων της ιαπωνικής μάρκας. Το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT εκφράζει τις αυθεντικές αξίες της Suzuki «Διασκέδαση στην οδήγηση», «Αξιοπιστία» και «Μέγιστη απόδοση», επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει μέσα από τέσσερις λειτουργίες AUTO, SPORT, SNOW και LOCK. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης λειτουργεί μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, όπου ο οδηγός επιλέγει τη λειτουργία που επιθυμεί ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικά πολύ ισχυρά χαρτιά στο οπλοστάσιο δύο ολοκληρωμένων και κορυφαίων επιλογών, των Suzuki VITARA και S-CROSS.

Ο θρύλος των SUV που ακούει στο όνομα VITARA

Ο οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή γνώση από SUV κατασκευές, είναι αδύνατο να μην γνωρίζει το VITARA . Ελάχιστα μοντέλα έχουν γράψει τόσο επιτυχημένη ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή. Ο ιδρυτής των καθαρόαιμων SUV με την εκπληκτική οδηγική αρτιότητα και την αισθητική του που έχει κερδίσει ακόμη και το άκρως απαιτητικό γυναικείο κοινό, θέτει τους κανόνες.

Vitara

To δυναμικό του design διατηρεί τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του και σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα προϊδεάζει για την υπεροχή του πριν καν πατήσει στο χώμα. Συνδυάζοντας το τώρα και με την μηχανική τετρακίνηση ALLGRIP - με 4 επιλογές - δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ.

Η τεχνολογία Strong Hybrid τώρα προσθέτει ένα ακόμη άσσο στο μανίκι του. Το αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν εκκινεί από στάση, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, όταν κάνει όπισθεν και σε συνθήκες οδήγησης με σταθερή ταχύτητα. Ο συνδυασμός της υβριδικής και αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας με στόχο τη βέλτιστη τιμή κατανάλωσης έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετική τιμή των 5,8 lt/100 km.

vitara

Η αξιοπιστία του αυτοκινήτου αυτού είναι παροιμιώδης, η συνδεσιμότητα έχει αναβαθμιστεί πλήρως με προηγμένες οθόνες και λειτουργίες, ενώ τα paddles αλλαγής των σχέσεων στο τιμόνι δίνουν έναν επιπλέον τόνο διασκέδασης, σε συνδυασμό πάντα με την υβριδική τεχνολογία.

S-CROSS: Το απόλυτο οικογενειακό 4x4 SUV

To νέο S-CROSS επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των οικογενειακών SUV. Με πρωτοποριακή σχεδίαση, προηγμένα συστήματα ασφαλείας, υβριδική τεχνολογία, οικονομία καυσίμου και 4 επιλογές τετρακίνησης (το μοναδικό με αυτή τη δυνατότητα στην κατηγορία του) δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει.

s-cross

Μάλιστα, η τετρακίνηση ALLGRIP Select λειτουργεί σε κάθε συνθήκη, ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια στην περίπτωση του Strong Hybrid. Όπως και στο VITARA, η υβριδική τεχνολογία είναι διαθέσιμη τόσο σε Mild Hybrid αλλά και σε Strong Hybrid μορφή και το αποτέλεσμα είναι κορυφαίες επιδόσεις με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το νέο S-CROSS να πούμε πως σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας ματιά. Με μπροστινή μάσκα που αποπνέει δυναμισμό και ζάντες με εντυπωσιακά γωνιακά τόξα τροχών, είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο. Ο πιο τολμηρός και πιο μυώδης σχεδιασμός ενισχύει την παρουσία του SUV, δίνοντας στον οδηγό μια αίσθηση εμπιστοσύνης.

s-cross

Περνώντας τώρα στο εσωτερικό του στοιχεία όπως η ευρυχωρία του και ο πλούσιος εξοπλισμός επιβεβαιώνουν τον κυρίαρχη θέση του μοντέλου ανάμεσα στα οικογενειακά SUV της αγοράς. Με άπλετο χώρο για 5 επιβάτες, αυξημένο χώρο αποσκευών και εντυπωσιακή πανοραμική οροφή θα γίνει το απόλυτο μέσο για πολύωρα ταξίδια.

Παράλληλα, σε αυτό φυσικά συμβάλλουν και οι προηγμένες τεχνολογίες που βρίσκει κανείς στην πλούσια λίστα του εξοπλισμού. Έχει όλα όσα θέλεις από το επόμενο  σου αυτοκίνητο, αφού από την βασική κιόλας έκδοση διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, νέο Audio Display σε ρόλο infotainment με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης smartphone και φυσικά τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας του Suzuki Safety Support.

Αναρωτιέσαι λοιπόν ποιο να επιλέξεις; Αρχικά, εάν θέλεις 4x4 SUV και υβριδικό σίγουρα η απάντηση είναι Suzuki. Τώρα αν βάζεις σε προτεραιότητα τις οικογενειακές ανάγκες και το εκλεπτυσμένο στυλ, το S-CROSS είναι το ιδανικό. Το VITARA από την άλλη απευθύνεται σε κάθε έναν χάρη στο πολυτάλαντο ρεπερτόριό του που συνδυάζει χώρους, compact διαστάσεις, άνεση στις αστικές μετακινήσεις και ανεξάντλητα όρια στις off-road εξορμήσεις.

s-cross

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...