Google Maps: Πολύτιμο update για ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Δες τι άλλαξε

Το Google Maps προωθεί ενεργά την ηλεκτροκίνηση, με την προσθήκη μίας λειτουργίας που θα λύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της εύρεσης φορτιστή.

  • -
  • -

Το Google Maps έκανε μία αναβάθμιση η οποία είναι πολύ σημαντική για όλους τους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς θα λύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της εύρεσης φορτιστή και μάλιστα ενός που να είναι γρήγορος, δηλαδή να λειτουργεί με DC ρεύμα.

Η εφαρμογή πλοήγησης της Google που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των οδηγών, παρείχε εδώ και κάποιο διάστημα τη δυνατότητα εύρεσης φορτιστών σε κάποιον που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, τώρα προχωρά ένα βήμα παρακάτω και κάνει τη ζωή όσων οδηγούν αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά από μπαταρία ακόμα πιο εύκολη.

google-maps-fortistis-ilektriko

Συγκεκριμένα, προστίθεται η δυνατότητα όχι μόνο να απεικονίζονται οι φορτιστές γενικά, αλλά ο χρήστης να μπορεί να δει ποιοι από αυτούς είναι DC και ποιοι AC. Έτσι, ο οδηγός θα έχει την ευκαιρία να οργανώσει και να προγραμματίσει καλύτερα το ταξίδι του. Αν πρόκειται να παραμείνει σε ένα σημείο για μεγάλο διάστημα μπορεί να αρκεστεί και σε έναν AC φορτιστή, όμως εάν υπάρχει πίεση χρόνου και απαιτείται η χρήση DC φορτιστή, τότε η όλη διαδικασία γίνεται πολύ πιο γρήγορη.

Δείτε ακόμα: Ταχύτητα φόρτισης: Πόσο έχει εξελιχθεί την τελευταία 10ετία;

Η προσθήκη που εκτοξεύει τη λειτουργικότητα του Google Maps

Μάλιστα, η Google έκανε ένα βήμα παραπάνω και εκτόξευσε τη λειτουργικότητα της εφαρμογής της με μία απλή προσθήκη. Επειδή όλοι οι DC φορτιστές δεν έχουν όλα τα βύσματα διαθέσιμα, έχει δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη να περνάει στην εφαρμογή το βύσμα του δικού του αυτοκινήτου, ώστε να του εμφανίζονται μόνο φορτιστές με τους οποίους είναι συμβατό το όχημά του. Έτσι μηδενίζεται η πιθανότητα να οδηγηθεί κάποιος σε έναν DC φορτιστή, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι τα διαθέσιμα βύσματα δεν ταιριάζουν στο αυτοκίνητό του.

Δουλεύει το σύστημα στην Ελλάδα;

Στη χώρα μας ακόμα το Google Maps δεν είναι ιδιαίτερα ενημερωμένο όσον αφορά το πού βρίσκονται φορτιστές και τι είδους είναι ο καθένας από αυτούς. Στην Αθήνα έχει αρκετά σημεία περασμένα όμως ακόμα κι έτσι είναι υπερβολικά λιγότερα σε σχέση με την πραγματικότητα, ενώ στην επαρχία δεν εμφανίζει σχεδόν κανένα. Δεδομένου του μεγέθους και των πόρων που έχει η εταιρεία η εικόνα σταδιακά θα βελτιώνεται. Μέχρι τότε για να βρεις όλους τους φορτιστές που υπάρχουν στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, μπορείς να πατήσεις εδώ και να μπεις στο εργαλείο του GOCAR.

Πόσο πιστεύεις ότι θα βοηθήσει στην εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων η ύπαρξη των παραπάνω χαρακτηριστικών στο Google Maps; Τι θα μπορούσε να γίνει ακόμα ώστε να προωθηθεί περισσότερο η ηλεκτροκίνηση;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...