Toyota Corolla Cross vs C-HR: Ποιο κέρδισε τον εμφύλιο;

Η Toyota διαθέτει στην γκάμα της δύο SUV στην κατηγορία C, τα C-HR και Corolla Cross. Ποιο από τα δύο ήταν αυτό που κέρδισε την ψήφο σας;

  • -
  • -

Η Toyota μεγάλωσε την γκάμα των SUV της με το λανσάρισμα του Corolla Cross, όμως το νέο μοντέλο τοποθετείται στην ίδια κατηγορία με το C-HR, εκείνη των C-SUV. Βέβαια, τα δύο μοντέλα έχουν διαφορετική προσωπικότητα οπότε απευθύνονται και σε διαφορετικό κοινό.

Το C-HR είναι ένα μοντέλο που μετράει αρκετά χρόνια παρουσίας στην αγορά, όμως η εμπορική του πορεία δε δείχνει σημάδια κούρασης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η σχεδίασή του η οποία με τις coupe γραμμές που έχει το κάνει να παρουσιάζει ένα πιο νεανικό προφίλ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8e43db61043eae4b27bbc7167641d643.jpg

Από την άλλη το Corolla Cross είναι η νεότερη άφιξη στην κατηγορία, με εμφάνιση η οποία είναι σύγχρονη αλλά ακολουθεί πιο τυπικές γραμμές. Χάρη σε αυτή την εικόνα το Corolla Cross θα βρεθεί αντιμέτωπο με περισσότερους αντιπάλους, καθώς οι πιο κλασικές φόρμες είναι ο δρόμος που επιλέγουν οι περισσότεροι σχεδιαστές.

Φυσικά ως Toyota αμφότερα χρησιμοποιούν υβριδικά συστήματα. Στο C-HR είναι διαθέσιμα τόσο το σύνολο των 1,8 λίτρων όσο και εκείνο των 2,0 λίτρων. Στο Corolla Cross προς το παρόν διατίθεται μόνο η έκδοση των 2,0 λίτρων, όμως το επόμενο διάστημα θα διατεθεί και η μικρότερη των 1,8 λίτρων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8c6cab08a4f52f5db9f6dfe92ed248ee.jpg

Δεδομένου ότι τα δύο μοντέλα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και ανήκουν στην ίδια μάρκα, αναμενόταν να υπάρχει έντονη μάχη ανάμεσά τους, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρο υπέρ της μίας πλευράς. Ο νικητής ήταν το Corolla Cross το οποίο κατάφερε να κερδίσει τα 2/3 των ψήφων, δηλαδή το 67%, αφήνοντας μόλις το 1/3 των ψήφων (33%) για το C-HR.

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμα αυτό που προτιμάτε, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Για να δείτε αναλυτικά στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την γκάμα του Corolla Cross πατήστε εδώ, ενώ πατώντας εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες για την γκάμα του C-HR.

*Τα νούμερα ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, αυτά ενδέχεται να αλλάξουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...