Black Friday με προσφορά… 100 διαβάσεις πεζών στην Ελλάδα [video]

Τις 100 θα φτάσουν οι διαβάσεις που θα δημιουργηθούν από την αρχή ή θα δεχτούν βελτιώσεις, μέσα στις επόμενες μέρες.

  • -
  • -

Η Black Friday είναι μια εποχή του χρόνου που οι περισσότερες εταιρείες προχωράνε σε μικρότερες ή μεγαλύτερες προσφορές, όμως μία ασφαλιστική επέλεξε να κάνει κάτι διαφορετικό, μετατρέποντας την Black Friday σε Safe Friday.

Η ασφαλιστική είναι η Hellas Direct και αυτό το οποίο αποφάσισε να πράξει αντί για προσφορές είναι να κατασκευάσει από την αρχή ή να βελτιώσει σημαντικά 100 διαβάσεις συνολικά, με τις περισσότερες να είναι έξω από σχολεία ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a2db13b911d6b4ae50e3782d0c5c6864.jpg

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης οι εργασίες που θα γίνουν δεν αφορούν απλά το πέρασμα του δρόμου με άσπρη μπογιά για να δημιουργηθούν οι λευκές και μαύρες λωρίδες, αλλά περιλαμβάνουν και την επιλογή άλλων έντονων χρωμάτων όπως το κίτρινο, την τοποθέτηση ανακλαστικών πινακίδων, αλλά και των ανακλαστήρων που μπαίνουν στην άσφαλτο, αυτά που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «μάτια της γάτας». Εκτός των παραπάνω ανάλογα την περίπτωση θα μπουν και σαμαράκια ώστε τα οχήματα να μειώνουν ταχύτητα.

Δείτε ακόμα: Σχολικός τροχονόμος: Μπορεί να σου κόψει κλήση; Τι αρμοδιότητες έχει;

Τελικός στόχος είναι η δημιουργία ή σημαντική βελτίωση 100 διαβάσεων με την πλειοψηφία τους να αφορά σχολεία. Από αυτές τις διαβάσεις περνάνε καθημερινά 20.000 μαθητές, οπότε η αύξηση της οδικής ασφάλειας θα είναι αισθητή σε πάρα πολλά άτομα.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι απαιτούμενες εργασίες δε θα επηρεάσουν την καθημερινότητα όσων κυκλοφορούν στα σημεία εκείνα, εκτελούνται αποκλειστικά σε νυχτερινές ώρες.


Πηγή:

hellasdirect.gr
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...