Σε ποιον νομό της Ελλάδας κυκλοφορούν οι πιο «ζημιάρηδες» οδηγοί;

Η κυκλοφορία των οχημάτων αυξήθηκε, το ίδιο τα ατυχήματα και οι ζημιές. Σε ποια περιοχή της Ελλάδα όμως, κυκλοφορούν οι πιο «ζημιάρηδες» οδηγοί;

  • -
  • -

Η Στατιστική Επετηρίδα Ασφάλισης Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία σχετικά με τη συχνότητα ζημιών και τους δείκτες για το 2021.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία, όσο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αυξάνεται στην μετά την πανδημία εποχή τόσο και οι ζημιές στο κλάδο αυτοκινήτου αυξάνονται όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Επετηρίδας. Οπότε, η άνοδος της συχνότητας ζημιών δεν ήταν καθόλου τυχαία την περσινή χρονιά σε σχέση με το 2020. Αναλυτικότερα, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων του έτους 2021 ανήλθε σε 1,07 δισ. €, μειωμένη κατά 0,01% σε σχέση με το 2020.

zimies

Την ίδια χρονιά οι ασφαλίσεις κατά ζημιών συνολικά κατέγραψαν παραγωγή 2,4 δισ. €, αυξημένη κατά 5,2% έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Βέβαια, το πιο ενδιαφέρον στοιχεία της έρευνας είναι σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν οι «ζημιάρηδες» οδηγοί και ποιες έχουν το υψηλότερο μέσο κόστος ζημιάς.

Με βάση τους πίνακες, ο νομός στον οποίο καταγράφονται οι περισσότερες ζημιές οχημάτων είναι η Αττική. Απολύτως λογικό, λόγω του όγκου των αυτοκινήτων που κινούνται στο Λεκανοπέδιο. Στη δεύτερη θέση με τη μεγαλύτερη συχνότητα ζημιών βρίσκεται ο νομός Αχαΐας και στην τρίτη ο νομός Ηρακλείου στην Κρήτη.

zimies

Ποιο είναι το μέσο όρο του κόστους ζημιάς των οχημάτων

Όσο αφορά στο κόστος ζημιάς, η Λακωνία είναι πρώτη στη λίστα. Οι οδηγοί στον συγκεκριμένο νομό κάνουν τις υψηλότερες ζημιές στα οχήματά τους, με το μέσο όρο να ανέρχεται στα 2.779,94 ευρώ. Ακολουθούν η Πρέβεζα με 2.266,53 € και οι οδηγοί στη Λευκάδα με λίγο πάνω από 2.000 €.

Καλύτεροι οδηγοί για τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι αυτοί που μένουν να κινούνται στους νομούς Γρεβενών και Φωκίδας. Αυτές οι δύο περιοχές είναι οι μοναδικές στις οποίες καταγράφεται κόστος ζημιάς κάτω από 1.000 €.

zimies

Δείτε εδώ τις χειρότερες χώρες για οδήγηση

Αξίζει να σημειώσουμε πως, στην παρούσα Στατιστική Επετηρίδα συμμετείχαν με αναλυτικά στοιχεία 30 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 89% στο σύνολο του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2021.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...