Βλέπεις καλά; Ένα Volvo βλέπει ακόμα περισσότερα

Έχει την προσοχή του 100% στον δρόμο. Δεν κουράζεται ποτέ και φροντίζει πάντα να προστατεύει οδηγό και επιβάτες. Το νέο Volvo EX90 δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και προσφέρει κορυφαία ασφάλεια.

  • -
  • -

Η καλή ορατότητα είναι σε θέση να αποτρέψει πολλά τροχαία ατυχήματα. Ένας οδηγός που βλέπει καθαρά και έχει την προσοχή του στο δρόμο, μπορεί να αντιδράσει πολύ νωρίτερα αν παρουσιαστεί ένας κίνδυνος και τελικά, να τον αποφύγει. Ειδικά όταν ο καιρός είναι καθαρός, που μεγαλώνει το οπτικό πεδίο. Δυστυχώς όμως, οι συνθήκες δεν είναι πάντα έτσι. Ακόμη και οι πιο συνεπείς οδηγοί θα «ξεχαστούν» μερικές φορές, θα είναι πιο κουρασμένοι ή δεν θα είναι σε θέση να δουν τόσο καλά εξαιτίας του καιρού.

Τα ψηφιακά συστήματα από την άλλη, δεν κουράζονται ούτε αποσπάται η προσοχή τους. Για αυτό και η Volvo εξέλιξε τον πιο σύγχρονο αισθητήρα που έχουμε δει ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής. Βασισμένο στη LiDAR τεχνολογία, το σύστημα έχει φανταστική ορατότητα και σκανάρει το δρόμο έως και 250 μέτρα μπροστά από το όχημα. Οκτώ κάμερες συνδυάζονται με 16 υπερηχητικούς αισθητήρες και 5 επιπλέον ραντάρ, πλαισιώνοντας τον αισθητήρα LiDAR με όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

Βλέπει τα πάντα, ακόμα και στο σκοτάδι

Το ασύγκριτο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι η ακρίβεια που μπορεί να υπολογίσει τη θέση του επερχόμενου κινδύνου, για να ειδοποιήσει έγκαιρα τον οδηγό. Ο αισθητήρας LiDAR δεν στηρίζεται στην πρόσληψη φωτός όπως μια κάμερα, οπότε έχει εκπληκτικές δυνατότητες σε κάθε συνθήκη. Για παράδειγμα, μπορεί να εντοπίσει ένα σκουρόχρωμο ελαστικό στη μαύρη άσφαλτο και σε απόσταση έως 120 μέτρα από το αυτοκίνητο. Στο σκοτάδι! Οι δυνατότητες είναι τέτοιες που πραγματικά θα μεταμορφώσουν της διαδρομές μας, είτε στην καθημερινότητα, είτε στο ταξίδι!

Παράλληλα, μια αναβαθμισμένη μονάδα με υψηλή επεξεργαστική ισχύ αναλύει τα δεδομένα που συλλέγονται. Το αποτέλεσμα; Ένα κορυφαίο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας! Το σύστημα είναι σε θέση να μειώσει τις σοβαρές συνέπειες ενός τέτοιου τροχαίου ατυχήματος κατά 20%, ενώ το ποσοστό πλήρους αποφυγής της σύγκρουσης βελτιώνεται κατά 9%. Γιατί το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στον κόσμο, είναι εκείνο που δεν εμπλέκεται στο ατύχημα!

Έχει «μάτια» παντού!

Εκτός από τον προηγμένο αισθητήρα LiDAR και το λογισμικό προστασίας κινδύνων, το Volvo EX90 «βλέπει» και στο εσωτερικό. Ένα ραντάρ υψηλής ακρίβειας παρακολουθεί διαρκώς την καμπίνα και αν ο οδηγός προσπαθήσει να κλειδώσει το αυτοκίνητο ενώ υπάρχει παιδί ή κατοικίδιο, τότε το όχημα παραμένει ξεκλείδωτο, ειδοποιεί με ηχητικά σήματα και ενεργοποιείται ο κλιματισμός. Αυτό γίνεται για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος θανάτου ενός παιδιού ή ζώου, επειδή κάποιος το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ακούγεται απίστευτο, όμως από το 1998, περισσότερα από 900 παιδιά στις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία, όταν ξεχάστηκαν στο πίσω κάθισμα κάτω από τον καυτό ήλιο. Ο αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει ακόμη και πολύ μικρές κινήσεις, όπως την ανάσα ενός βρέφους που κοιμάται. Σκανάρει την καμπίνα από μπροστά μέχρι πίσω, μέχρι και το πορτ-μπαγκάζ!

Αφιερωμένο στην ασφάλεια

Το νέο Volvo EX90 δεν είναι απλά ένα κορυφαίο πολυτελές ηλεκτρικό SUV, ούτε περιορίζεται στον χαρακτηρισμό «ναυαρχίδα» στην γκάμα του Σουηδού κατασκευαστή. Είναι ένα αυτοκίνητο αφιερωμένο στην ασφάλεια, από όλες τις απόψεις. Με τον προηγμένο αισθητήρα LiDAR και όλα τα υπόλοιπα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση. Αν τελικά συμβεί, τότε η παθητική ασφάλεια φροντίζει να προστατεύσει τους επιβάτες, με έναν τρόπο που μόνο ένα Volvo μπορεί.

Άλλωστε, η μάρκα που επένδυσε περισσότερο στο κομμάτι της προστασίας του ανθρώπου συλλέγει δεδομένα από εκατομμύρια τροχαία ατυχήματα, εδώ και πολλές δεκαετίες. Με το ασυναγώνιστο know-how, κατασκευάζει οχήματα μοναδικής ασφάλειας τόσο για τους ενήλικους επιβάτες, όσο και για τα παιδιά. Το νέο Volvo EX90, προστατεύει ακόμη και… σταματημένο, με το νέο σύστημα που αποτρέπει την ακούσια παραμονή ενός μωρού ή κατοικιδίου εντός της καμπίνας. Προσεκτικά μελετημένο ως προς όλους τους τομείς, απευθύνεται σε εκείνους που ζητούν αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια για τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Γνωρίστε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volvo, το κορυφαίο EX90!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...