Επίσημο ρεκόρ: Αυτό είναι το ηλεκτρικό supercar που έπιασε τα 412 km/h [Video]

Με 0-100km/h σε κάτω από 2 sec και 400άρι σε 8,5 sec, το συγκεκριμένο ηλεκτρικό μπορεί ξεκάθαρα να θεωρείται το ταχύτερο όλων.

  • -
  • -

Τo Rimac Nevera μόλις έγινε το ταχύτερο ηλεκτρικό παραγωγής στον κόσμο, φτάνοντας την εξωφρενική ταχύτητα των 412 km/h. Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, στις 23 Οκτωβρίου, στην πίστα δοκιμών Papenburg στην Γερμανία. Δεν υπάρχουν πολλές πίστες που επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να φτάσουν ταχύτητες άνω των 400 km/h, αλλά η συγκεκριμένη με την οβάλ διάταξη και την ευθεία των 4 km, μάλλον είναι ιδανική.

Πριν την πραγματοποίηση της προσπάθειας, το Rimac Nevera είχε ρυθμιστεί στο “Top speed mode”, που ουσιαστικά δημιουργεί ένα αεροδυναμικό προφίλ το οποίο ισορροπεί ανάμεσα στην ελάχιστη δυνατή αντίσταση και την δημιουργία την απαραίτητης κάθετης δύναμης ώστε να υπάρχει σταθερότητα σε αυτές τις εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες. Να επισημανθεί πως το όχημα που έκανε το ρεκόρ χρησιμοποιούσε πολιτικά λάστιχα, Michelin Cup 2R.

Πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού supercar βρισκόταν φυσικά ο βασικός οδηγός εξέλιξης και δοκιμών της Rimac, Miro Zrnčevic. Να θυμίσουμε πως το προηγμένο τεχνολογικά όχημα με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 1.914 ίππων και 2.300 Nm ροπής, χαρίζοντας εκπληκτικές επιδόσεις. Τα πρώτα 100 km/h από στάση επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 2 sec (1,85”) και τα 0-300 km/h σε 11,8. Η τελική ταχύτητα όπως αποδείχθηκε ξεπερνά τα 400 km/h και η αυτονομία αγγίζει τα 547 km.

Δείτε ακόμη: To Rimac Nevera των 1.914 ίππων «παίζει» μέσα στις λάσπες

Δείτε ακριβώς από κάτω το εντυπωσιακό video στο οποίο το κορυφαίο Rimac Nevera βγαίνει από την τελευταία στροφή πριν την ευθεία με 250 km/h και καταφέρνει να ξεδιπλώσει την πλήρη ισχύ των 4 ηλεκτροκινητήρων για να φτάσει την τελική των 412 km/h!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...