Πόσες Ferrari, Lamborghini, Maserati, Porsche ήρθαν τον Οκτώβριο στην Ελλάδα;

Μερικές μάρκες όπως οι Ferrari, Lamborghini, Maserati και Porsche δημιουργούν αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν στα όνειρά μας. Πόσα κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο στη χώρα μας;

  • -
  • -

Όταν η κουβέντα έρχεται σε ονειρικά αυτοκίνητα, τα ονόματα των Ferrari, Lamborghini, Maserati και Porsche είναι από τα πρώτα που έρχονται στο νου. Σίγουρα οι τιμές τους και ο ειδικός χαρακτήρας των μοντέλων αυτών αποτελούν εμπόδιο στις μαζικές πωλήσεις, με αποτέλεσμα η συνάντηση με κάποιο από αυτά στον δρόμο να είναι κάτι σπάνιο.

Αυτό φαίνεται εύκολα και από τον αριθμό των ταξινομήσεων που σημειώθηκαν μέσα στον Οκτώβριο στην Ελλάδα. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοίνωσε ότι μέσα στον μήνα που μας πέρασε κυκλοφόρησαν στους ελληνικούς δρόμους 14.740 αυτοκίνητα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/644bcb81994973a64702fdad9c527de8.jpg

Στον παραπάνω αριθμό περιλαμβάνονται τόσο τα καινούρια όσο και τα μεταχειρισμένα που έγιναν εισαγωγή από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, τα καινούρια ήταν 8.692, ενώ τα μεταχειρισμένα εισαγωγής ήταν 7.250.

Δείτε ακόμαΠόσο κάνει η φθηνότερη Porsche στην Ελλάδα;

Η κατανομή των ταξινομήσεων τον Οκτώβριο

Όσον αφορά τις τέσσερις μάρκες που εξετάζουμε, οι δύο είχαν τόσο καινούρια όσο και μεταχειρισμένα μοντέλα, ενώ οι άλλες δύο είχαν μόνο μεταχειρισμένα. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Maserati και Porsche, ενώ στη δεύτερη οι Ferrari και Lamborghini.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/75e73cb6433554de37595e22d73351da.jpg

Ο συνολικός αριθμός και από τις τέσσερις μάρκες έφτασε τα 43 αυτοκίνητα. Ξεκινώντας με τη Ferrari, τα supercars με σήμα το Cavallino Rampante που πάτησαν στους ελληνικούς δρόμους ήταν μόλις 3 και όπως αναφέραμε, όλα μεταχειρισμένα. Όσον αφορά το αντίπαλο δέος από τη Sant'Agata Bolognese, υπήρξε μόνο 1 καταχώρηση με τον «ταύρο» που κυκλοφόρησε στη χώρα μας να είναι κάποιο μεταχειρισμένο μοντέλο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8b118f95ca243e795cdec37bbf53f162.jpg

Η Maserati σημείωσε ελάχιστα μεγαλύτερα νούμερα από τη Ferrari καθώς στους ελληνικούς δρόμους πάτησαν 6 αυτοκίνητα με την τρίαινα, με τα 2 να είναι καινούρια και τα άλλα 4 μεταχειρισμένα. Τις καλύτερες πωλήσεις με σημαντική διαφορά έκανε η Porsche, καθώς μέσα στον Οκτώβριο έβγαλαν πινακίδες 17 καινούριες και 26 μεταχειρισμένες δημιουργίες από τη Στουτγάρδη.

Πώς σου φαίνονται τα νούμερα των τεσσάρων εταιρειών; Μεγάλα; Μικρά; Περίμενες αυτή την εικόνα ή κάποια εντελώς διαφορετική;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...