Video: Η τρελή πορεία ενός Tesla – Σκότωσε 2 ανθρώπους

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Το Tesla Model Y προκάλεσε χάος, αναπτύσσοντας μόνο του ταχύτητα 200 km/h και σπέρνοντας τον θάνατο.

  • -
  • -

Ένα τρομακτικό δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, όταν ένα Tesla Model Y, ανάπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρά τη θέληση του οδηγού! Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το ηλεκτρικό όχημα ξεκίνησε μια τρελή πορεία στον δρόμο για 2,6 km. Η ανεξέλεγκτη πορεία του διήρκησε 30 δευτερόλεπτα, χρόνος αρκετός για να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο.

Όπως ανέφερε ο οδηγός του Model Y, θέλησε να σταθμεύσει έξω από ένα κατάστημα. Εκείνη τη στιγμή όμως, το όχημα άρχισε να επιταχύνει ανεξέλεγκτα. Ο οδηγός επιχείρησε να ανακόψει ταχύτητα, αλλά τα φρένα δεν λειτουργούσαν, όπως υποστήριξε. Τελικά, έφτασε έως τα 200 km/h, παρασέρνοντας οτιδήποτε στο διάβα του.

tesla

Ο απολογισμός ήταν τραγικός. Το Tesla σκότωσε έναν μαθητή που κυκλοφορούσε με το ποδήλατο κι έναν μοτοσικλετιστή. Επίσης, ένας ακόμη αναβάτης διτρόχου τραυματίστηκε. Όσο για τον 55χρονο οδηγό, τραυματίστηκε επίσης.

Τι λέει η Tesla για το δυστύχημα

Η τοπική αστυνομία ξεκίνησε άμεσα έρευνα, κάνοντας αρχικά, έλεγχο στον οδηγό για να διαπιστώσει αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, κάτι το οποίο αποκλείστηκε. Στη συνέχεια, παρέλαβε το Model Y για να το υποβάλλει σε εξονυχιστικό έλεγχο, καθώς αναζητείται η αιτία του δυστυχήματος. Η Tesla δήλωσε πως θα συνδράμει τις κινεζικές Αρχές ώστε να εντοπιστεί τι πραγματικά συνέβη, θεωρώντας πως το αυτοκίνητο δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Οικογένεια τράκαρε με Tesla με 160 km/h

Μέχρι στιγμής δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ορισμένοι αναφέρουν πως το δυστύχημα οφείλεται σε δυσλειτουργία του λειτουργικού και του Autopilot, ενώ άλλοι, για λάθος του οδηγού, αναφέροντας ότι πάτησε κατά λάθος το πεντάλ του γκαζιού, το όχημα επιτάχυνε απότομα και στη συνέχεια πανικοβλήθηκε, πιέζοντάς το όλο και περισσότερο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...