Ποιο station wagon έχει ίδια τιμή με το sedan;

Συνήθως τα station wagon κοστίζουν κάτι παραπάνω από απλά sedan οικογενειακό. Όχι όμως στην προκειμένη περίπτωση.

  • -
  • -

Ένας άγραφος νόμος της αυτοκινητοβιομηχανίας εδώ και δεκαετίες, είναι πως όσο μεγαλύτερη η «ποσότητα» αυτοκινήτου που θα αγοράσεις, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η τιμή του. Ένα μοντέλο δηλαδή που βγαίνει με διάφορους τύπους αμαξώματος, είναι λογικό να έχει την χαμηλότερη τιμή ως hatchback και από να ανεβαίνει. Ακριβότερο ως sedan και ακόμη πιο ακριβό ως station wagon.

Κι αυτό γιατί εκτός από την εμφάνιση, οι αλλαγές επηρεάζουν και την πρακτικότητα του μοντέλου, καθώς αποκτά όπως είναι φυσικό και περισσότερο χώρο για επιβάτες και κυρίως για αποσκευές. Πάντα όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις, και το Mazda 6 αποτελεί μία από αυτές.

mazda6_94

Το οικογενειακό μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας, παρατηρήσαμε πως προσφέρεται ως sedan αλλά και ως station wagon, με τις τιμές των αντίστοιχων εκδόσεων στους δύο τύπους αμαξώματος να είναι κοινές. Υπάρχει μόνο μία εξαίρεση σε όλη την γκάμα, αυτή της G165 Attraction, η οποία είναι η μοναδική που κοστίζει περισσότερο με το station wagon αμάξωμα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το κορυφαίο Mazda MX-5 2.0 με τους 184 ίππους

Γενικότερα, οι τιμές ξεκινούν από τις 35.065 € για την έκδοση G145 Attraction, η οποία έρχεται με ένα 2λιτρο μοτέρ βενζίνης 145 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Στην συνέχεια υπάρχει η έκδοση των 165 ίππων, πάλι με κινητήρα 2.000 κυβικών, η οποία όμως μπορείς να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και τέλος έχουμε την κορυφαία έκδοση των 194 ίππων, με μοτέρ 2,5 λίτρων και αποκλειστική χρήση αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

mazda6_wagon_155

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Mazda 3 2.0 e-Skyactiv G 150 PS

Τέλος, όσον αφορά τις χωροταξικές αλλαγές, τo Mazda 6 station wagon αυτό που κάνει είναι να προσφέρει 42 lt περισσότερου χώρου αποσκευών σε σχέση με το sedan. Αυξάνει δηλαδή την χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ από τα 480 lt στα 522 lt.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις του Mazda 6 sedan

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις του Mazda 6 station wagon

mazda6_wagon_155

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...