5 Audi χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Η premium φιλοσοφία και η ποιότητα των Audi μπορεί να συνδυαστεί με ένα ακόμη πλεονέκτημα: την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

  • -
  • -

Η Audi είναι ένας εδραιωμένος κατασκευαστής στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων. Το σήμα με τους τέσσερις κύκλους αποπνέει κύρος, ενώ τα μοντέλα της ορίζουν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την ποιότητα κατασκευής, τις τεχνολογίες και την ασφάλεια. Πλέον, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται με βάση τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο. Έχοντας αυτό σαν δεδομένο, υπάρχουν αρκετά μοντέλα στην γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή που έχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας!

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι το όριο για τα αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη είναι οι εκπομπές έως 122 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Από εκεί και πάνω, τα αυτοκίνητα επιβαρύνονται με ποσό ανάλογα τους ρύπους που εκπέμπουν και την κλίμακα που εντάσσονται. Μάθετε τα πάντα για τα τέλη κυκλοφορίας με ένα κλικ εδώ. Ψάξαμε για εσάς στους καταλόγους της Audi και ξεχωρίσαμε 5 αυτοκίνητα που δεν πληρώνουν τέλη. Μάλιστα, τα κατηγοριοποιήσαμε ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Δείτε ποια είναι!

Το φθηνότερο Audi χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Αν το ζητούμενο είναι η απόκτηση ενός Audi χωρίς τέλη κυκλοφορίας, χωρίς να υπάρχει άλλη απαίτηση, τότε η απάντηση είναι το Audi A3 Sport Sedan 30 TFSI. Πρόκειται για το γνωστό premium μικρομεσαίο της μάρκας με τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.0 TFSI, που για την περίσταση συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων σχέσεων. Η τιμή του ορίζεται στις 24.900 € και είναι ο πιο φθηνός τρόπος για να έχεις τους τέσσερις κύκλους στο τιμόνι χωρίς να πρέπει να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας!

Το πιο πολυτελές Audi χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Αν νομίζετε ότι τα μεγάλα πολυτελή αυτοκίνητα συνοδεύονται απαραίτητα από υψηλά τέλη κυκλοφορίας, κάνετε λάθος! Το εμβληματικό Audi A8 διατίθεται σε plug-in hybrid εκδοχή με πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων (42 gr/km) οπότε απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας παρά την αρχική τιμή των 144.900 €. Να τονίσουμε, ότι με 5.000 € επιπλέον υπάρχει και η έκδοση Long, για εκείνους που θέλουν μακρύτερο μεταξόνιο και τεράστιο χώρο για τους πίσω επιβάτες που θυμίζει… καθιστικό.

To plug-in οικογενειακό Audi χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Το Audi A3 μπαίνει ξανά στη λίστα μας, αυτή τη φορά όμως με διαφορετική ιδιότητα. Εκτός από τη «μικρή» ήπια υβριδική έκδοση που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, υπάρχει ακόμη μια, αλλά με αρκετά μεγαλύτερη ισχύ. Το Audi A3 Sportback 40 TFSI e είναι plug-in υβριδικό, φορτίζει από την πρίζα αλλά έχει και βενζινοκινητήρα για απεριόριστη αυτονομία. Αποδίδει 204 ίππους και κοστίζει 45.900 €, ενώ συνοδεύεται στάνταρ από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic. Η απαλλαγή από τα τέλη προκύπτει από τις χαμηλές εκπομπές ρύπων – μόλις 24 gr/km.

Το οικογενειακό SUV της Audi χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Δεν πιστεύουμε να νομίζατε ότι δεν θα υπήρχε ένα SUV σε αυτή τη λίστα! Φυσικά και θα συμπεριλάβουμε ένα μοντέλο της πολυπόθητης κατηγορίας. Και τι μοντέλο! Ένα κορυφαίο πολυτελές μεσαίο SUV. Το Audi Q5 50 TFSI e quattro είναι ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό (plug-in hybrid) με μεγάλους χώρους, 299 ίππους, κορυφαίες επιδόσεις και αγάπη για ταξίδια. Κοστίζει από 71.900 € οπότε δεν το λες ακριβώς… προσιτό, όμως με 35 gr/km, στο τέλος του έτους τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά. Κάτι είναι κι αυτό!

Δείτε ακόμη: 5 Mercedes-Benz χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Το γρηγορότερο Audi χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Ένα μοντέλο Audi RS χωρίς τέλη! Μέχρι πριν λίγα χρόνια, μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας θα το λέγαμε αυτό, σήμερα όμως υπάρχει στην αγορά το πρώτο ηλεκτροκίνητο RS μοντέλο. Και δεν είναι άλλο από το Audi RS e-tron GT! Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο έχει 646 ίππους, 0-100 km/h σε 3,3 δευτερόλεπτα. Όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος! Φυσικά, ως ηλεκτρικό δεν εκπέμπει ούτε μισό γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα, οπότε δεν πληρώνει και τέλη. Η τιμή του είναι 155.000 €!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...