Έρχεται Ευρώπη το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Δείτε πόσο κοστίζει

Με αυτονομία έως 160 km και αξιοπρεπή χαρακτηριστικά για να θεωρείται αυτοκίνητο, το νέο Mullen I-Go είναι ένα ηλεκτρικό microcar με μεγάλο ενδιαφέρον.

  • -
  • -

Στο μέλλον της αστικής κινητικότητας, τα microcars αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιάνουν λίγο χώρο, δεν μολύνουν το περιβάλλον που κινούνται και έχουν επαρκή αυτονομία για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες. Το Mullen I-Go είναι ένα -πολύ- μικρό αυτοκίνητο το οποίο αναλαμβάνει να μας μυήσει σε αυτή τη φιλοσοφία. Δεν ανήκει στα τετράτροχα μοντέλα με πολύ μικρή τελική ταχύτητα που οδηγούνται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, αλλά λογίζεται ως αυτοκίντο. Και αυτό γιατί έχει αξιοπρεπέστατα χαρακτηριστικά, παρά την κάπως… αστεία εμφάνισή του!

Πόση αυτονομία έχει το Mullen I-Go;

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 16,5 kWh, νούμερο ικανό για να κινεί το μικροσκοπικό αυτοκίνητο για 160 km χωρίς φόρτιση. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μόνο 46 ίππους, η ροπή όμως αγγίζει τα 102 Nmκαι ξεπερνά πολλά μικρά μοντέλα πόλης με ατμοσφαιρικούς 1.000άρηδες βενζινοκινητήρες.

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η πιο... αργή κόντρα στην ιστορία, από microcars!

Χάρη σε αυτή, αλλά και τη μία μόνο ταχύτητα, οι επιταχύνσεις θα είναι ικανοποιητικές και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 100 km/h, οπότε η κίνηση σε λεωφόρους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας γίνεται χωρίς προβλήματα. Εννοείται ότι το Mullen I-Go δεν έχει κατασκευαστεί για ταξίδια, παρά μόνο για αστικές μετακινήσεις. Οπότε, στα δικά μας μάτια, οι προδιαγραφές του είναι πολύ καλές για τις καθημερινές μας μετακινήσεις.

Πόσο κοστίζει το Mullen I-Go;

Το συγκεκριμένο microcar σύντομα θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές. Προέρχεται από την Κίνα -πού αλλού;- και η διαδικασία για την έγκριση τύπου έχει ξεκινήσει. Αναμένεται ότι θα διατίθεται για αρχή σε μεγάλες αγορές όπως αυτές της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Αγγλίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες. Το τετραθέσιο εσωτερικό είναι αρκετά άνετο για το μέγεθός του και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, ικανοποιητικός – έχει αερόσακους, οθόνη πολυμέσων, κλιματισμό και αρκετά ακόμη. Αναφορικά με τον εξοπλισμό, μέσα στους επόμενους μήνες θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Η τιμή στην Ευρώπη θα είναι περίπου 12.000 € (προ ΦΠΑ), χωρίς να υπολογίζονται οι κρατικές επιδοτήσεις που δίνονται (όπως το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» στην Ελλάδα).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...