Akinsi Alpha: Νέο ηλεκτρικό με αυτονομία 250 km από 14.000 ευρώ!

Το νέο σουηδικής καταγωγής ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης έκανε το ντεμπούτο του στην χώρα μας, με τις προ-παραγγελίες να έχουν ήδη ανοίξει.

  • -
  • -

Το λανσάρισμα ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου πόλης φιλοξένησε αυτές τις μέρες η Ρόδος, με το Akinsi Alpha να κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του στο κοινό. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της σουηδικής εταιρείας, το οποίο σκοπεύει να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή για όλους.

Akinsi-Alpha2

Είναι το Akinsi Alpha κανονικό αυτοκίνητο;

Σε αντίθεση με άλλα μικρά ηλεκτρικά τετράτροχα, όπως το Citroen Ami, το Akinsi Alpha αποτελεί ένα κανονικό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες, έχει βάρος 980 κιλά και compact διαστάσεις. Με μήκος κάτω από 3,5 μέτρα και πλάτος κάτω από 1,5 μέτρο, είναι ιδανικό για τα στενά του αστικού κύκλου, ενώ ο κατασκευαστής υπόσχεται και αυτονομία 250 km από την μπαταρία των 32 kWh.

Σε τι εκδόσεις θα διατίθεται;

Θα προσφέρεται σε δύο επίπεδα ισχύος, 25 και 37 ίππων, ενώ η τελική του θα φτάνει τα 102 km. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο χώρος αποσκευών με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα μπορεί να αγγίζει έως και τα 420 λίτρα, ενώ διαθέσιμη θα είναι και η δυνατότητα ταχυφόρτισης 50 kW. Η τελευταία θα επιτρέπει στο ηλεκτρικό μοντέλο να φορτίζει από το 10 έως το 90% σε μόλις 30 λεπτά.

side

Η μπαταρία του συγκεκριμένου μοντέλου μάλιστα είναι η μοναδική στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών που είναι διαθέσιμα για επιχειρήσεις και επαγγελματικούς στόλους, η οποία είναι αναλώσιμη αλλά και ανακυκλώσιμη. Θα μπορείτε δηλαδή να πραγματοποιήσετε αναβαθμίσεις στο δικό σας Alpha και την αυτονομία του χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Πόσο κοστίζει το Akinsi Alpha;

Ο στάνταρ εξοπλισμός επίσης περιλαμβάνει, αεριζόμενους δίσκους εμπρός, ABS, οθόνη infotainment, εμπρός αερόσακους, αλλά και σύστημα ελέγχους της πίεσης των ελαστικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση παρουσίασης του μοντέλου στην Ρόδο, αναφέρθηκε πως η τιμή του πριν την επιδότηση υπολογίζεται στις 21.000 ευρώ, ενώ μετά την εφαρμογή της θα πέφτει στις 14.000 ευρώ.

Akinsi-Alpha-6

Οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει, με όσους ενδιαφέρονται να μπορούν να κάνουν προ-κράτηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταθέσουν το ποσό των 100 ευρώ. Η διάθεση του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει άμεσα σε Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο και φυσικά Ελλάδα, με την επέκταση στην υπόλοιπη Ευρώπη να ξεκινά από το 2023.

Το αυτοκίνητο έρχεται με εγγύηση 3 ετών ή 100.000 km, η οποία συμπεριλαμβάνει και την μπαταρία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...