Toyota: Γιατί την αντιγράφει ένα... χρυσωρυχείο;

Ο αποδοτικός και χαμηλού κόστους τρόπος που παράγονται τα αυτοκίνητα της Toyota, αποτέλεσε έμπνευση για ένα χρυσωρυχείο στη Νότια Αφρική.

  • -
  • -

Η Toyota θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… χρυσωρυχείο, βάσει των τεράστιων πωλήσεων που πετυχαίνει κάθε χρόνο και το έντονο ενδιαφέρον για όλα τα μοντέλα της. Ωστόσο, έφτασε η στιγμή που ένα πραγματικό χρυσωρυχείο την αντιγράφει. Και όταν λέμε «αντιγράφει», εννοούμε ότι μιμείται τις γραμμές παραγωγής της ιαπωνικής μάρκας για να κάνει πιο αποδοτική τη διαδικασία εξόρυξης! Πιο συγκεκριμένα, ο αρχικός στόχος ήταν να αυξηθεί κατά 66% η παραγωγή.

Έγκαιρη παροχή πρώτων υλών, γρήγορη επεξεργασία

Η λογική του χρυσωρυχείου Gold Fields ήταν να ακολουθήσει το παράδειγμα της Toyota σε ό,τι αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα που στηρίζει τη δραστηριότητά του. Έγκαιρη προμήθεια πρώτων υλών, μείωση του χρόνου εξόρυξης και σωστή μεθοδολογία στη ροή εργασιών. Αυτά ήταν τα σημεία-κλειδιά για το χρυσωρυχείο, το οποίο δηλώνει ότι έφτιαξε σήραγγες εξόρυξης στο πρότυπο μιας γραμμής παραγωγής εργοστασίου της Toyota.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το υβριδικό SUV Toyota Corolla Cross

Τελικά, το ορυχείο μείωσε τις καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι εργαζόμενοι έχουν όλα όσα χρειάζονται για να δουλεύουν σε πλήρη ρυθμό. Την ίδια ώρα, η South Deep, η εταιρεία πίσω από το συγκεκριμένο ορυχείο, δηλώνει ότι σύντομα θα χρησιμοποιεί μια άκρως αποδοτική μηχανή εξόρυξης. Το μηχάνημα γεώτρησης θα αυξήσει τη δυνατότητα παραγωγής χρυσού και ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον για όλους τους εργαζόμενους.

Πόσο χρυσό παράγει η South Deep;

Το ορυχείο Gold Fields βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης και είναι ένα από τα βαθύτερα στον πλανήτη. Φέτος, η South Deep υπολογίζει ότι θα κλείσει το έτος με περισσότερες από 300.000 ουγγιές χρυσού, ενώ ο στόχος για το 2024 είναι να έχουν παραγωγή 423.000 ουγγιές χρυσού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της South Deep, το ορυχείο έχει παραγωγή για περίπου 80 χρόνια ακόμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...