Σύγκριση αυτοκινήτων: Ford Puma ή Hyundai Kona στα B-SUV;

Νεανικά Β-SUV, διαθέσιμα σε υβριδικές εκδόσεις και με εκδρομική διάθεση! Ποιο είναι η επιλογή σου;

  • -
  • -

Η τεράστια ζήτηση για SUV πόλης έχει φέρει μεγάλο ανταγωνισμό στην κατηγορία και ο μεγάλος νικητής στο τέλος της ημέρας είναι ο υποψήφιος αγοραστής, ο οποίος πλέον έχει πολλές αξιόλογες επιλογές. Ακόμη κι αν το περιορίσουμε στην κατηγορία των B-SUV, τα μέλη της είναι πολλά και πολυδιάστατα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Hyundai Kona.

kona

Το κορεατικής καταγωγής μοντέλο έχει κερδίσει την αγορά χάρη στην πληθώρα εκδόσεων που προσφέρει, οι οποίες κυμαίνονται από mild και full hybrid σύνολα σε σκληροπυρηνικά δημιουργήματα του N division, ακόμα και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Με μία τόσο ολοκληρωμένη γκάμα δύσκολα μπορεί κάποιο άλλο μοντέλο του segment να το ανταγωνιστεί, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν υπάρχει κι άλλες εξίσου ολοκληρωμένες επιλογές.

Μία εξ αυτών είναι και το Ford Puma. Το νεανικό crossover αδερφάκι του Fiesta παραδίδει μαθήματα στο πως συνδυάζονται χώροι, πρακτικότητα και κορυφαία οδηγική συμπεριφορά σε ένα πακέτο. Διαθέσιμο και αυτό με ήπια υβριδικά σύνολα, με την γκάμα να φτάνει τους 200 ίππους στην κορυφαία ST έκδοση.

puma

Το φθηνότερο των δύο είναι το Hyundai Kona με τιμές από 19.390 €. Το Ford Puma ξεκινάει αρκετά πιο ψηλά, στις 25.291 €, σε αυτά τα χρήματα όμως αγοράζεις την έκδοση ST-Line με πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και σπορ εμφάνιση. Το επίπεδο ισχύος είναι παρόμοιο, στους 125 ίππους από έναν τούρμπο 1.000άρη για το Ford και στους 120 ίππους από έναν επίσης τούρμπο 1.000άρη για το Hyundai.

Ενδιαφέρουσα είναι και η κόντρα μεταξύ του κορυφαίου Ford Puma ST και του Hyundai Kona N Line με το 1.600άρη μοτέρ των 198 ίππων. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή των δύο.

kona puma

Για να δείτε αναλυτικά στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την γκάμα του Kona που περιλαμβάνει τα αμιγώς θερμικά και ήπια υβριδικά σύνολα πάτησε εδώ, ενώ εδώ θα βρεις τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την γκάμα του Ford Puma.

Εσύ τι τύπος SUV είσαι λοιπόν; Ψήφισε αυτό που προτιμάς στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...