Video: Ένα Tesla Model S γίνεται υβριδικό, κάνει 3.000 km χωρίς φόρτιση!

Μερικές μετατροπές και η προσθήκη μίας γεννήτριας αρκούν για να διανύεις αμέτρητα χιλιόμετρα με ηλεκτρικό χωρίς φόρτιση.

  • -
  • -

Ένα διάσημο κανάλι στο YouTube το οποίο είναι γνωστό για τις μετατροπές που πραγματοποιεί σε μοντέλα της Tesla, έλυσε το πρόβλημα του «range anxiety» μια για πάντα. Το Warped Perception και ο παρουσιαστής του καναλιού Matt Mikka, στο πιο πρόσφατο πείραμα τους εξόπλισαν ένα Tesla Model S με μία γεννήτρια με στόχο την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού που ξεπερνά τα 3.000 km χωρίς ούτε μία στάση σε σταθμό φόρτισης.

Στο ρόλο της γεννήτριας έχουμε μια μικρή, μονοκύλινδρη μονάδα 400 κυβικών που αποδίδει περίπου 13 ίππους. Το λιλιπούτειο μοτέρ λειτουργούσε σχεδόν ασταμάτητα για μια ολόκληρη εβδομάδα έτσι ώστε το μεγάλο ηλεκτρικό sedan να μπορέσει να καλύψει την απόσταση χωρίς να σταματήσει ποτέ για να φορτίσει, κάτι που δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα βολικό.

Δείτε ακόμη το δικό μας ταξίδι Αθήνα-Αράχωβα-Αθήνα με Kia EV6 χωρίς φόρτιση

Υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο ταξίδι του υβριδικού Tesla;

Ο κινητήρας λειτούργησε ακόμη και στα πάρκινγκ των ξενοδοχείων όπου ο οδηγός διανυκτέρευε με αποτέλεσμα η ηχορύπανση να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Αυτό σημαίνει όμως ότι ενώ δεν αντλούσε ποτέ ρεύμα από το δίκτυο, τεχνικά εξακολουθούσε να φορτίζει καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Και επειδή ο κινητήρας που επιλέχθηκε ως γεννήτρια ήταν σχετικά μικρός, δεν μπορούσε να παρέχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να επιτρέψει στο Tesla να διατηρεί ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες. Μάλιστα, συχνά έπρεπε να σταματά ακόμη και στην άκρη του δρόμου ώστε να αφήνει το αυτοκίνητο να φορτίσει το οποίο είχε μείνει με μόλις 2% μπαταρία.

Συνολικά ήταν ένα ενδιαφέρον πείραμα, αλλά ο Matt δεν φάνηκε πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση της γεννήτριας, οπότε έχει σκοπό να δοκιμάσει να το επαναλάβει αλλά αυτή τη φορά με κινητήρα πετρελαίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...