Είχες ατύχημα με leasing; Έχεις 5 λόγους να είσαι πιο ξέγνοιαστος

Η ζωή είναι πιο εύκολη χωρίς έγνοιες στο κεφάλι μας. Με ένα αυτοκίνητο leasing, οι ανησυχίες είναι… κομμένες, ακόμη και σε ατυχείς καταστάσεις όπως ένα τρακάρισμα!

  • -
  • -

Καθημερινά, κινούνται εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στους δρόμους. Η περίπτωση ατυχήματος δεν μπορεί να αποκλειστεί ποτέ, ειδικά σε μεγάλα αστικά κέντρα. Όπως λέμε πάντα, αυτό που έχει σημασία είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινοι τραυματισμοί. Είναι το πρώτο που εξετάζουμε και το κύριο ζητούμενο. Από εκεί και πέρα όμως, ξεκινάει ένας… κυκεώνας διαδικασιών για την επισκευή του αυτοκινήτου, με «κυνήγι» στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους τεχνικούς που θα αναλάβουν το όχημά μας. Εκτός αν οδηγούμε αυτοκίνητο leasing!

Τι κάνω αν τρακάρω με αυτοκίνητο leasing;

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Απλώς ενημερώνουμε την εταιρεία leasing και συμπληρώνουμε τα απαιτούμενα έγγραφα. Στη συνέχεια δεν έχουμε να ασχοληθούμε με τίποτε άλλο καθώς όλα τα διαχειρίζονται εκείνοι. Ακόμη κι αν η υπαιτιότητα είναι δική μας! Παρακάτω καταγράφουμε 5 πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει ο χρήστης ενός αυτοκινήτου leasing, στη δυσάρεστη περίπτωση που εμπλακεί σε ένα ατύχημα.

1. Ελάχιστο κόστος

Στην περίπτωση που τρακάρουμε και δεν φταίμε, αποζημιωνόμαστε από την ασφαλιστική εταιρεία του άλλου οχήματος. Αν όμως η υπαιτιότητα είναι δική μας, τότε θα πρέπει να επωμιστούμε τα έξοδα επισκευής του αυτοκινήτου μας! Αν έχουμε αυτοκίνητο leasing, στο συμβόλαιο συμπεριλαμβάνεται η μεικτή ασφάλιση. Αυτό σημαίνει πως όσο μεγάλη κι αν είναι η ζημιά, εμείς θα πληρώσουμε μόνο την απαλλαγή. Το ποσό της απαλλαγής διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση, όμως συνήθως δεν ξεπερνά τα 500 €. Από εκεί και πάνω, τα έξοδα τα αναλαμβάνει η εταιρεία.

2. Δεν τρέχεις με διαδικαστικά

Όλοι όσοι έχουν εμπλακεί σε τρακάρισμα, μικρό ή μεγάλο, γνωρίζουν ότι στην πορεία έχουν να μιλήσουν με πραγματογνώμονες για την εκτίμηση της ζημιάς, να περιμένουν μέχρι να εγκριθεί το αίτημα και αρκετές ακόμη διαδικασίες, μέχρι τελικά να ξεκινήσει η επισκευή και το αυτοκίνητο να είναι ξανά έτοιμο για κυκλοφορία. Με τα αυτοκίνητα leasing, ο οδηγός δεν έχει να κάνει τίποτα από τα παραπάνω. Η διαδικασία είναι δουλειά της εταιρείας που παρέχει τη μίσθωση, οπότε η εμπλοκή του είναι μηδαμινή.

3. Παρέχεται αυτοκίνητο αντικατάστασης

Όταν πληρώνουμε για αυτοκίνητο leasing, χρησιμοποιούμε μια αξιόπιστη υπηρεσία μετακίνησης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πάντα θα έχουμε αυτοκίνητο για να εξυπηρετούμε τις δουλειές και την καθημερινότητά μας! Αν το όχημα που οδηγούμε «παροπλιστεί» λόγω ατυχήματος, η εταιρεία προσφέρει αυτοκίνητο αντικατάστασης για να μη μείνουμε χωρίς το πολύτιμο… εργαλείο μας. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής, το παίρνουμε πίσω. Φυσικά το αυτοκίνητο αντικατάστασης ισχύει είτε φταίμε για το τρακάρισμα, είτε όχι.

4. Αδιαφορία για την πτώση μεταπωλητικής αξίας

Αν τρακάρουμε με το δικό μας αυτοκίνητο δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τα έξοδα επισκευής του, αλλά και με την πτώση της μεταπωλητικής αξίας του. Ακόμη κι αν δεν φταίμε και αποζημιωθούμε από την ασφαλιστική του άλλου οδηγού, το όχημά μας πλέον θα θεωρείται τρακαρισμένο και όταν θα έρθει η ώρα να πουληθεί, η αξία του θα είναι σαφώς μικρότερη. Αυτό δεν υφίσταται με ένα αυτοκίνητο leasing. Όταν λήξει το συμβόλαιο απλώς θα το επιστρέψουμε πίσω και η πτώση της μεταπωλητικής αξίας του δεν επιβαρύνει εμάς.

5. Δεν ασχολείσαι με συνεργεία / φανοποιεία

Η εύρεση σωστού επαγγελματία που θα αναλάβει την άρτια επισκευή του οχήματός μας ύστερα από τρακάρισμα, σε φυσιολογική τιμή, ίσως να είναι πολύ πιο δύσκολη στην πράξη από ότι νομίζουμε. Όσο έχουμε στα χέρια μας ένα αυτοκίνητο leasing, όλο αυτό δεν μας απασχολεί καθώς οι εταιρείες έχουν αξιόπιστους και ικανούς συνεργάτες. Εννοείται ότι δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα και όλη η συνεννόηση θα γίνει από τους αρμόδιους της εταιρείας leasing. Εμείς, απλώς θα περιμένουμε να επισκευαστεί το όχημά μας, όσο θα απολαμβάνουμε την υπηρεσία του αυτοκινήτου αντικατάστασης!

Στη FlexCar, για να διασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται, συνεργάζονται απευθείας με εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Η επισκευή του οχήματος στην αντιπροσωπεία εγγυάται την άρτια λειτουργία του μετά το συμβάν, καθώς πληρούνται όλα τα εργοστασιακά πρότυπα ασφάλειας. Συνήθως το κόστος είναι πιο μεγάλο στα επίσημα συνεργεία, όμως στο leasing αυτό δεν αφορά τον χρήστη. Όπως είπαμε, ο... λογαριασμός πάει κατευθείαν στην εταιρεία που παρέχει το leasing! Όπως καταλαβαίνουμε από όλα τα παραπάνω, η φιλοσοφία του leasing στηρίζεται πολύ στο… peace of mind του πελάτη.

Ο τελευταίος, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πληρώνει τη μηνιαία δόση. Από εκεί και πέρα, τα πάντα τα αναλαμβάνει η εταιρεία που προσφέρει τη μίσθωση. Στη FlexCar το leasing είναι ακόμη πιο ευέλικτο, καθώς μιλάμε για μια εταιρεία με απολύτως πελατοκεντρική φιλοσοφία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο χρήστης απολαμβάνει ασύγκριτη ευελιξία καθώς αποκτά όχημα χωρίς προκαταβολή και μηδενικές δεσμεύσεις. Μπορεί να επιστρέψει το όχημα όποτε επιθυμεί -ακόμη και πριν λήξει το συμβόλαιο-, να το εξαγοράσει οποιαδήποτε στιγμή ή να το αλλάξει και να πάρει ένα άλλο. Τι καλύτερο από τον συνδυασμό της απόλυτης ξεγνοιασιάς με την ευελιξία;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...