Πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Αυτά είναι τα πρώτα σε πωλήσεις στην Ελλάδα

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας αυξάνονται συνεχώς και φέτος είναι σε τροχιά κατάρριψης κάθε προηγούμενου ρεκόρ. Ποια είναι τα 5 πρώτα μοντέλα;

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εμφανίζουν πωλήσεις και ταξινομήσεις οι οποίες κινούνται συνεχώς ανοδικά, όπως μπορούμε να δούμε και από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), καθώς οι αγοραστές στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς αυτή τη νέα τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για το 2022, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών έχουν σχεδόν αγγίξει τις 2.000 μονάδες (1.993), με κάποια από τα μοντέλα να έχουν κερδίσει την καρδιά των αγοραστών σε μεγαλύτερο βαθμό.

Κοιτάζοντας τον πίνακα των πωλήσεων, φαίνεται ότι κάποιες εταιρείες τα έχουν καταφέρει καλύτερα σε εμπορικό επίπεδο, καθώς τα μοντέλα που συναντάμε στις πέντε πρώτες θέσεις ανήκουν μόλις σε τρεις μάρκες. Αυτές είναι οι Tesla, Volkswagen και FIAT. Πάμε να δούμε αναλυτικά ποια είναι τα πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις για το πρώτο εννιάμηνο του 2022.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/aff47590ad116af1214ff45901b652a0.jpg

Ξεκινώντας ανάποδα, στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκεται το Volkswagen ID.3, το πρώτο μοντέλο της γερμανικής μάρκας που σχεδιάστηκε από την αρχή για να γίνει ηλεκτρικό. Οι ταξινομήσεις του μέσα στον Σεπτέμβριο ήταν 11, με αποτέλεσμα να φτάσει συνολικά στις 91.

Φεύγοντας από τα διψήφια νούμερα και μπαίνοντας στα τριψήφια, στην τέταρτη θέση βρίσκουμε ακόμα ένα μοντέλο της Volkswagen, το ID.4, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της μάρκας. Το ID.4 κατάφερε 16 ταξινομήσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις 120 που είχε ήδη, οπότε με τα παραπάνω νούμερα έφτασε τις 136.

Φτάνοντας στα μισά βρίσκουμε και το πρώτο από τα μοντέλα της Tesla. Συγκεκριμένα πρόκειται για το Model 3 το οποίο κατέγραψε μέσα στον Σεπτέμβριο 23 ταξινομήσεις. Έχοντας μέχρι και τον Αύγουστο 118 ακόμα, μπορεί και φιγουράρει στην τρίτη θέση με 141 σύνολο.

Λίγο πριν την κορυφή είναι ένα μοντέλο το οποίο είχε βρεθεί εκεί για αρκετούς μήνες, συγκεκριμένα μέχρι και τον Μάιο της χρονιάς που διανύουμε. Πρόκειται για το FIAT 500 το οποίο έχει καταφέρει να κερδίσει πολλούς αγοραστές. Ο αριθμός εκείνων που παρέλαβαν ένα στα χέρια τους μέσα στον Σεπτέμβριο έφτασε τους 10, ενώ μαζί με τους υπόλοιπους 146 που προηγήθηκαν μέχρι και τον Αύγουστο, συνολικά 156 άτομα έχουν βρεθεί με ένα ηλεκτρικό 500 στην κατοχή τους φέτος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/92fd6c5d419d3689381da98c69902c88.jpg

Τέλος, στην κορυφαία θέση όλων βρίσκεται ακόμα ένα μοντέλο της Tesla. Πρόκειται για το Model Y, το μικρότερο από τα δύο SUV που προσφέρει η εταιρεία, το οποίο έχει ανοίξει πολύ τη διαφορά από όλα τα άλλα μοντέλα και δύσκολα θα χάσει την πρωτιά μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά. Μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο έκανε 73 νέες ταξινομήσεις. Μέχρι και τον Αύγουστο είχε καταγράψει 176, οπότε οι πωλήσεις του για όλο το 2022 μέχρι τώρα φτάνουν τις 249 μονάδες.

Πίσω από την πρώτη πεντάδα, στις επόμενες πέντε θέσεις ακολουθούν τα Hyundai Kona Electric με 81 μονάδες, Mercedes EQA με 79, Volvo XC40 Recharge επίσης με 79, Skoda Enyaq iV με 66 και Peugeot e-208 με 62.

Εσύ σκέφτεσαι την αγορά κάποιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου; Περίμενες αυτή την κατάταξη ή περίμενες ότι θα είναι άλλα μοντέλα στην κορυφή;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...