Ανεμογεννήτρια φορτίζει όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Ελλάδας σε μία μέρα!

Επανάσταση αποτελεί μία ανεμογεννήτρια, η οποία παράγει σε ένα 24ωρο το ρεύμα που χρειάζονται όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, για να φορτίσουν στο 100%.

  • -
  • -

Παγκόσμιο ρεκόρ αποδοτικότητας έκανε μία ανεμογεννήτρια, η παραγωγή της οποίας μόλις σε 24 ώρες είναι αρκετή για να φορτίσουν οι μπαταρίες όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελλάδας.

Το πολύ μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα ανήκει στη Siemens Gamesa, θυγατρική της γνωστής γερμανικής εταιρείας η οποία ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ανεμογεννήτρια που δημιούργησαν οι Γερμανοί προορίζεται για off-shore τοποθέτηση. Πρόκειται για ανεμογεννήτριες οι οποίες τοποθετούνται στη θάλασσα.

3-siemens-gamesa-anemogennitria-SG-14-222-DD

Η τοποθέτηση στη θάλασσα εξασφαλίζει ότι δε θα καταληφθεί χώρος στη στεριά που θα μπορούσε να έχει κάποια άλλη χρήση (κατοικίες, βιομηχανίες, αγροτική παραγωγή κ.λπ.), ενώ παύει να υφίσταται και το πρόβλημα του ήχου (όταν λειτουργεί μία ανεμογεννήτρια παράγεται ήχος μεγάλης έντασης).

Δείτε ακόμα: Οικολογικός σταθμός φόρτισης με ανεμογεννήτρια και ηλιακά πάνελ!

Με την SG 14-222 DD όπως είναι η κωδική ονομασία της νέας ανεμογεννήτριας, η Siemens κατάφερε κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Να δημιουργήσει ένα μοντέλο το οποίο θα παράγει μέχρι και 15 MW ενέργειας σε 1 ώρα. Στη διάρκεια του 24ωρου αυτό μεταφράζεται σε 360 MWh. Ένα από τα βασικά μέσα για να τα καταφέρει ήταν η αύξηση της συνολικής διαμέτρου του ρότορα μαζί με τα πτερύγια στα 222 μέτρα.

2-siemens-gamesa-anemogennitria-SG-14-222-DD

Η Siemens τοποθέτησε την πρώτη ανεμογεννήτρια του είδους και κατάφερε μέσα σε 24 ώρες να παράξει 359 MWh. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν 8.790 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υπολογίζοντας τον μέσο όρο της χωρητικότητας των μπαταριών τους στις 40 KWh, με αυτή την ανεμογεννήτρια μπορούμε να τα φορτίσουμε όλα από 0% μέχρι 100% μέσα σε μία μέρα και να περισσέψει λίγο ρεύμα ακόμα.

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να μπουν και στην Ελλάδα τέτοιες ανεμογεννήτριες; Θεωρείς ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις αν τοποθετηθούν στη θάλασσα;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...