ΑΑΔΕ: Νέο λουκέτο σε βενζινάδικο στην Αγία Παρασκευή

Οδηγός έκανε καταγγελία μέσω της εφαρμογής «Appodixi» και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εντόπισε νέο «λαβράκι». Τους έκλεισαν την επιχείρηση.

  • -
  • -

Μετά από το πρόσφταο λουκέτο σε πρατήριο καυσίμων, στον Βύρωνα, το καμπανάκι των καταγγελιών χτύπησε ξανά στον ελεγκτικό μηχανισμό της ΑΑΔΕ. Η νέα καταγγελία αφορούσε πρατήριο, στην Αλ. Παναγούλη 120 και Αγγελίωνος 15, στην Αγ. Παρασκευή. Σύμφωνα με αυτή, ο οδηγός του οχήματος διαπίστωσε ότι άλλα χρήματα πλήρωσε και ανέγραφε η απόδειξη, που πήρε, και άλλα τελικά καταγράφηκαν στον φορολογικό μηχανισμό της επιχείρησης. Όταν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πήγαν στο πρατήριο για να το σφραγίσουν, ο δικηγόρος της επιχείρησης προσπάθησε να αμφισβητήσει τα ευρήματα της απόδειξης.

aade

Εκείνη τη στιγμή, όμως, έφτασε πελάτης, που κρατούσε απόδειξη, με ημερομηνία, 01/10/2022, αξίας 63 ευρώ, προκειμένου να πιστωθεί τους πόντους από το προσφερόμενο πρόγραμμα επιβράβευσης, που ακολουθούσε η επιχείρηση. Οι ελεγκτές πήραν την απόδειξη, και διαπίστωσαν επί τόπου ότι η αξία, που είχε διαβιβαστεί στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, ήταν μόλις... 20 ευρώ !

Έκλεβαν συνέχεια στο πρατήριο

Κατά το έλεγχο και αφού η ΑΑΔΕ διασταύρωσε την αναφορά POS με το αρχείο του φορολογικού μηχανισμού, εντόπισε άλλες 18 περιπτώσεις, κατά τις οποίες είχαν παραποιηθεί τα ποσά των αποδείξεων, σε ποσοστό 90%, δηλαδή στο 1/10 της πραγματικής τους αξίας.

Διαβάστε επίσης: ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε άλλο ένα πρατήριο καυσίμων! Δείτε πού βρίσκεται

Βρήκαν ακόμα άλλες 15 περιπτώσεις, όπου η επιχείρηση δεν είχε διαβιβάσει τις εκδοθείσες αποδείξεις στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, μέσω του συστήματος E-SEND εισροών - εκροών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...