5+1 μεταχειρισμένα αυτόματα SUV έως 15.000 €

Η άνεση της οδήγησης με δύο μόνο πεντάλ μπορούν να συνδυαστούν με το πολυπόθητο αμάξωμα των SUV, στην τιμή της βασικής έκδοσης ενός καινούργιου supermini.

  • -
  • -

Είναι γεγονός ότι τα αυτόματα αυτοκίνητα γνωρίζουν πολύ μεγαλύτερη ζήτηση σήμερα, όπως και τα πάντα επίκαιρα SUV. Ψάχνοντας ανάμεσα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς, μπορεί κάποιος να βρει μερικά αυτόματα SUV σε αρκετά καλά για την εποχή επίπεδα τιμής. Με την ηλικία τους να μην ξεπερνά τη δεκαετία, πρόκειται για ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν να δώσουν και αρκετά στοιχεία τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας.

Αν αναζητάτε ένα αυτόματο SUV με ανώτατη τιμή τις 15.000 €, αυτή η λίστα είναι για εσάς. Διαλέξαμε μερικά πολύ εμπορικά μοντέλα, οπότε θα έχετε και αρκετές επιλογές για να βρείτε ένα «καθαρό» από ατυχήματα και… λαμογιές. Επίσης, είναι διαθέσιμα σε αρκετές εκδόσεις εξοπλισμού, ενώ οι διαστάσεις τους επιτρέπουν την άνετη εξυπηρέτηση μιας οικογένειας, ακόμη κι αν είναι το μοναδικό όχημα.

Εκτός της βασικής πεντάδας, στο τέλος της λίστας δίνουμε μια επιπλέον επιλογή για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω σε εκτός δρόμου ικανότητες και δεν τους πειράζει να οδηγούν ένα ελαφρώς παλαιότερο όχημα με μεγαλύτερο σε χωρητικότητα κινητήρα.

MINI Countryman

Η πρώτη γενιά του σύγχρονου MINI Countryman είναι ένα SUV μεσαίων διαστάσεων με lifestyle χαρακτήρα και εξαιρετική για τα δεδομένα της κατηγορίας οδική συμπεριφορά. Η καμπίνα του επαρκεί για την άνετη φιλοξενία τεσσάρων ατόμων, ενώ το πορτμπαγκάζ ικανοποιεί ακόμη και οικογενειακές ανάγκες. Σε αυτή την κατηγορία τιμής μπορείτε να το βρείτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ στην αγορά δεν λείπουν και οι τετρακίνητες προτάσεις ALL4.

Opel Mokka

Μπορεί πλέον να έχει αλλάξει εντελώς μορφή, αλλά και όνομα (χωρίς το X στο τέλος), ωστόσο το Opel Mokka παραμένει στην επικαιρότητα. Η πρώτη του γενιά ήταν ένα καλαίσθητο και αρκετά ποιοτικό SUV το οποίο καταφέρνει μέχρι και σήμερα να δείχνει αρκετά σύγχρονο. Είναι ευρύχωρο, διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό στις περισσότερες εκδόσεις του, ενώ υπάρχουν αρκετά στην αγορά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Peugeot 2008

H Peugeot έχει χτυπήσει «διάνα» με την γκάμα των SUV της και επαναπροσδιόρισε τη θέση της στην αγορά χάρη στην premium προσέγγιση των μοντέλων της. Το πρώτο 2008 κυκλοφόρησε πολύ στην Ελλάδα, για αυτό και ως μεταχειρισμένο είναι διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις που βοηθάνε τον ενδιαφερόμενο να βρει την ιδανική πρόταση για εκείνον. Οι χώροι του είναι καλοί βάσει των εξωτερικών του διαστάσεων, ενώ για μέγιστη άνεση, το αυτόματο κιβώτιο είναι… must.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα μεγάλα οικογενειακά με 15.000 €

Renault Captur

Ακόμη ένα SUV που είχε εξαιρετική πορεία στην ελληνική αγορά! Το Renault Captur αποδείχθηκε… χρυσάφι για τη γαλλική μάρκα καθώς πέτυχε αξιοζήλευτες πωλήσεις στη νεοσύστατη (τότε) κατηγορία των μικρών SUV πόλης. Η πρώτη γενιά του μοντέλου κυκλοφορεί σε αφθονία στους δρόμους και η αναζήτηση ενός καλού μεταχειρισμένου δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Τα Captur με αυτόματο κιβώτιο είναι αρκετά, οπότε οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν πλειάδα επιλογών.  

Suzuki Vitara

Στην Ελλάδα, όταν αναφερόμαστε στα SUV αμέσως σκεπτόμαστε Suzuki Vitara. Η… χρυσή συνταγή της ιαπωνικής μάρκας έχει γίνει συνώνυμη της επιτυχίας σε όλες τις γενιές του μοντέλου. Όποιος ψάχνει λοιπόν SUV compact διαστάσεων με αυτόματο κιβώτιο, το Vitara είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Εννοείται ότι στην «πιάτσα» των μεταχειρισμένων, υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα για να διαλέξει κάποιος.

+1 Bonus: Subaru Forester

Ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία από όλα τα παραπάνω, όμως το Subaru Forester είναι… η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα αν κάποιος ψάχνει για ένα πραγματικά πολυδιάστατο οικογενειακό SUV. Η τετρακίνηση Symmetrical AWD δίνει τη δική της εγγύηση σε εκτός δρόμου διαδρομές, καθώς μιλάμε για μια από τις καλύτερες στην αγορά. Ένα αρνητικό του Forester είναι οι μεγάλοι σε χωρητικότητα κινητήρες (2.0 ατμοσφαιρικό και 2.5 Turbo), όμως αν αυτοί δεν είναι πρόβλημα (μαζί με την κατανάλωση καυσίμου) είναι βέβαιο πως όποιος το διαλέξει θα το ευχαριστηθεί στο έπακρο. Κι ας είναι λίγο παλαιότερο μοντέλο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...