Τέλος τα 2,80 € στην Αττική Οδό - Έρχονται διόδια με την ώρα!

Εν αναμονή της νέας σύμβασης παραχώρησης, έγινε γνωστό πως θα υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής.

  • -
  • -

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, έκανε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις για το πρόγραμμα αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Αττική Οδός, ένας από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Όπως αποκάλυψε ο κύριος Πολίτης, τις επόμενες μέρες, θα σταλεί στις 8 υποψήφιες κοινοπραξίες το σχέδιο της νέας σύμβασης παραχώρησης, με τις οικονομικές προσφορές των σχημάτων που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν την Αττική Οδό να κατατίθενται μέσα στο 2023. Η νέα σύμβαση θα έχει διάρκεια 25 χρόνια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το τίμημα για τα σχήματα θα παραμείνει υψηλό. Αφού ολοκληρωθεί το deal – η υπάρχουσα σύμβαση λήγει το 2024 – θα υπάρξουν αλλαγές και στην τιμολογιακή πολιτική με τα διόδια.

diodia

Δείτε εδώ πόσα εκατομμύρια έχει βγάλει από τα διόδια η Αττική Οδός

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), αποκάλυψε πως έχουν ήδη προτείνει ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης που θα διαφοροποιείται ανάλογα με την ώρα χρήσης του άξονα. Με απλά λόγια, οι οδηγοί θα πληρώνουν διόδια με βάση την ώρα διεύλευσης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου. Αυτό σημαίνει πως, το κόστος των διοδίων θα εξαρτάται από την ώρα που θα μπαίνει ο οδηγός στην Αττική Οδό. Δηλάδη τις ώρες αιχμής θα είναι ακριβότερο και τις υπόλοιπες φθηνότερο.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη καταθέσει την πρόταση και αναμένει τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών για την τιμολογιακή πολιτική στα διόδια.

Πηγή: Καθημερινή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...