Αλλάζουν όλα στη Beat! Νέο όνομα και νέες υπηρεσίες [video]

Το Beat θα πάψει να υφίσταται και θα δώσει τη θέση του σε μία νέα εφαρμογή, η οποία θα περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από όσα ξέραμε και με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

  • -
  • -

Το Beat αλλάζει όνομα και θα ονομάζεται FreeNow, οπότε θα αποτελεί κομμάτι μίας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας. Η μετονομασία θα συνοδευτεί από προσθήκη λειτουργιών, αλλά και νέο τρόπο παροχής της βασικής υπηρεσίας που είναι η εύρεση ταξί.

Όσον αφορά την εύρεση ταξί πλέον η λειτουργία θα διαμορφώνεται σε τρεις υποκατηγορίες. Η πρώτη θα ονομάζεται απλά «Ταξί» και θα είναι αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Η δεύτερη υποκατηγορία θα ονομάζεται «Comfort ταξί» και αφορά αποκλειστικά νεότερα οχήματα ηλικίας έως και 5 ετών, δίνοντας παραπάνω έμφαση στην άνεση. Η τρίτη θα είναι η «Eco ταξί» και μέσω αυτής οι χρήστες θα μετακινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, ώστε να είναι πιο οικολογικές οι διαδρομές τους. Κατά τη χρήση της λειτουργίας Comfort ταξί η πληρωμή θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ενώ ο Eco στόλος θα είναι αρχικά διαθέσιμος στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλά σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

beat-freenow-taxi-comfort-eco

Μία σημαντική προσθήκη στις λειτουργίες είναι η συνένωση με την υπηρεσία RideMovi με σκοπό τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων (eBikes), τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία με αυξημένο ενδιαφέρον.

Η εφαρμογή που ξεκίνησε ως Taxibeat το 2011, αγοράστηκε το 2017 από τη FreeNow, μια εταιρεία παροχής λύσεων μετακίνησης η οποία ανήκει στις BMW και Mercedes-Benz. Την εξαγορά ακολούθησε η μετονομασία σε Beat. Η εφαρμογή FreeNow έχει ήδη πολύ ισχυρή παρουσία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και περισσότερες από 150 πόλεις, με τους χρήστες να ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια.

Δείτε ακόμαΣυνέντευξη: Οδηγός ηλεκτρικού ταξί που κάνει 500 km/ημέρα στην Ελλάδα

Με την αλλαγή από Beat σε FreeNow πλέον ο επισκέπτης της Ελλάδας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή που ήδη ξέρει, με αποτέλεσμα να μπορεί να κινηθεί πολύ πιο εύκολα όσο βρίσκεται εδώ. Η ευκολία χρήσης λειτουργεί αμφίδρομα καθώς και ένας Έλληνας όταν πηγαίνει σε κάποια από τις χώρες όπου έχει ήδη παρουσία η FreeNow, δε θα χρειάζεται να ψάχνει για τρόπο να μετακινηθεί, αλλά θα ανοίγει την εφαρμογή που διαθέτει ήδη στο κινητό του.

beat-freenow-metafora

Για να γίνει η μεταφορά από το Beat στο FREE NOW θα υπάρξει σχετικό μήνυμα στη Beat εφαρμογή. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη, επιτρέποντας τη μεταφορά των προσωπικών δεδομένων και των μεθόδων πληρωμής, με ασφάλεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...