Ford Mustang Mach-E: Τα 5 αγαπημένα μας χαρακτηριστικά

Στον κόσμο των ηλεκτρικών SUV, το Ford Mustang Mach-E είναι μια κορυφαία επιλογή για όσους ζητούν μοναδική εμφάνιση, επιδόσεις και πρακτικότητα.

  • -
  • -

Όποιος αναζητά ηλεκτρικό SUV και θέλει ένα αυτοκίνητο που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, δεν μπορεί να μην έχει υπόψη του το Ford Mustang Mach-E. Πρόκειται για ένα SUV το οποίο υιοθετεί μια μυώδη, εντυπωσιακή σχεδίαση που σε κερδίζει από την πρώτη ματιά, ενώ όταν το οδηγήσεις, αντιλαμβάνεσαι ότι οι άνθρωποι της Ford θέλησαν να δώσουν σαφώς περισσότερο χαρακτήρα στο δημιούργημά τους, συγκριτικά με τους υπόλοιπους «παίκτες» της κατηγορίας.

Εμείς, έχουμε οδηγήσει τις περισσότερες εκδόσεις του Ford Mustang Mach-E. Από την πισωκίνητη έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία, έως την τετρακίνητη με τους 351 ίππους, αλλά και την κορυφαία GT των 487 ίππων, το μοντέλο της Ford πάντα έχει έναν διαφορετικό τρόπο για  να σε κερδίσει. Να υπενθυμίσουμε ότι η μεγάλη μπαταρία της γκάμας αγγίζει τις 98,7 kWh χωρητικότητα και είναι σε θέση να απορροφήσει ενέργεια για 119 χιλιόμετρα κίνησης, μέσα σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης σε ταχυφορτιστές των 150 kW.

Σχεδίαση οροφής

Με ένα πολύ έξυπνο τρικ, οι σχεδιαστές του Ford Mustang Mach-E έκαναν την οροφή να δείχνει πιο… κουπέ από ότι πραγματικά είναι. Αν παρατηρήσετε καλά, θα δείτε ότι πάνω από τη γραμμή που «πέφτει» απότομα προς τα πίσω, υπάρχει ένα μαύρο κομμάτι που καταλήγει σε μια μικρή αεροτομή. Αυτή είναι η οροφή. Απλώς, το χρώμα του «τόξου» που είναι κοινό με το αμάξωμα μπερδεύει το μάτι!

Πορτμπαγκάζ και εμπρός

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην πλειονότητά τους, δεν χρειάζονται μηχανοστάσιο, όπως συμβαίνει σε όλα τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για αυτό και στην περίπτωση του Ford Mustang Mach-E, έχουμε δύο χώρους αποσκευών: έναν στο πίσω μέρος, εκεί που υπάρχει σε όλα τα SUV και έναν στο εμπρός μέρος. Ο πίσω έχει χωρητικότητα 402 λίτρα και ο εμπρός, έως 88 λίτρα.

Μεγάλη αυτονομία

Όλες οι εκδόσεις του Ford Mustang Mach-E έχουν εντυπωσιακή τιμή αυτονομίας, χάρη στην πολύ καλή διαχείριση της ενέργειας. Ειδικά με τη μεγάλη μπαταρία όμως, στην έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα (πισωκίνητη έκδοση), η αυτονομία δίνει… ρέστα. Έως 610 χιλιόμετρα! Στην πράξη και σε μεικτές συνθήκες, το πισωκίνητο Mustang Mach-E ξεπερνά με άνεση τα 500 χιλιόμετρα πριν χρειαστεί να συνδεθεί ξανά στην πρίζα.

Οδική συμπεριφορά

Όλα τα Ford διακρίνονται για την ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά τους και ευτυχώς, το DNA περνά ανόθευτο και στο εντυπωσιακό SUV της γκάμας. Το Mustang Mach-E έχει ένα εξαιρετικό πλαίσιο, με καλό σε αίσθηση τιμόνι και φανταστικά φρένα. Η ανάρτηση δεν είναι σκληρά ρυθμισμένη ώστε να κουράζει, αλλά ελέγχει πολύ καλά το βάρος του αμαξώματος, ενώ ο οδηγός εισπράττει πάντα μια γεμάτη αίσθηση αυτοπεποίθησης.

Κουμπί εισόδου

Στα περισσότερα αυτοκίνητα ανοίγεις την πόρτα με το χερούλι και μπαίνεις στο εσωτερικό τους. Στην περίπτωση του Ford Mustang Mach-E, η διαδικασία είναι διαφορετική αφού… δεν υπάρχει χερούλι! Ένα κουμπί στη μεσαία κολόνα ανοίγει την πόρτα και στη συνέχεια ο επιβάτης τραβά τη λαβή από κάτω για να εισέλθει στο όχημα. Το σύστημα λέγεται E-Latch και βελτιώνει ακόμη περισσότερο την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, αλλά και τον high tech χαρακτήρα του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...