F1, GP Σιγκαπούρης: Η ειρωνεία τους ντροπιάζει τη Mercedes

Στο μέγεθος και στην εικόνα της Mercedes δεν ταιριάζουν οι ειρωνικές ατάκες των οδηγών της στον ασύρματο για τους αντιπάλους τους.

  • -
  • -

Η ειρωνική συμπεριφορά των οδηγών ντροπιάζει τη Mercedes. Η αλαζονεία και η υποτιμητική συμπεριφορά που έδειξαν για τους αντιπάλους τους οι Hamilton και Russell στις επικοινωνίες τους μέσω ασυρμάτου με το pitwall της ομάδας δεν ταιριάζουν σε μια μάρκα και σε μια ομάδα με το κύρος και το ανάστημα της Mercedes.

Είναι μικροπρέπεια να υποτιμάς αντιπάλους κατ' αυτόν τον τρόπο, όταν μάλιστα δεν σε παίρνει κιόλας, όπως αποδεικνύει και η εξέλιξη του αγώνα. Και γίνεται ακόμη χειρότερο όταν αυτή η ειρωνεία έχει αποδέκτες τους πλέον gentlemen του grid, όπως αναμφίβολα είναι ο Sainz Jr. και ο Mick Schumacher

Οι συνθήκες του GP Σιγκαπούρης ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Με τη βροχή να κάνει την άσφαλτο των δημόσιων δρόμων στους οποίους διεξάγεται ο αγώνας να γλιστρά σαν πάγος. Με τρομερή υγρασία, χωρίς άνεμο (αλλά και ήλιο, ο αγώνας είναι νυχτερινός) η πίστα δεν στέγνωνε με τίποτα. Ήταν πολύ δύσκολο για όλους τους οδηγούς να εκτιμήσουν την πρόσφυση και να ξεχωρίσουν την πολύ στενή και δυσδιάκριτη γραμμή με το λίγο καλύτερο κράτημα. Το λάθος σε αυτές τις συνθήκες είναι πανεύκολο και κοστίζει. Μετά το χάος των πρώτων γύρων, η σειρά που είχε διαμορφωθεί είχε επικεφαλής τον Perez, με τον Leclerc δεύτερο και τον Sainz τρίτο, να ακολουθείται από τον Hamilton. Ο οποίος για πολλούς γύρους ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να προσπεράσει.

"This guy is too slow" είπε κάποια στιγμή ο Hamilton υποτιμητικά για τον Sainz, ενώ τον ακολουθούσε για 20 σχεδόν γύρους. Ούτε καν μπήκε στον κόπο να αναφέρει το όνομα του. Δύο γύρους μετά βγήκε σαν αρχάριος (ακολούθησε και δεύτερο λάθος αρχάριου). Ο Sainz ανέβηκε στο βάθρο, ο Hamilton ένατος και με πολύ τύχη.

Και μετά ο Russell... Έχοντας κάνει κακό για το αυτοκίνητο του Qualifying και αγώνα, μέχρι τη δεδομένη στιγμή, μονομαχεί με τον Schumacher που ξεπερνά τον εαυτό του για έναν βαθμό με την προφανώς χειρότερη Haas. Τον χτυπάει... Του καταστρέφει τον αγώνα. Μπαίνουν και οι δύο στα pits για λάστιχα. Και όταν λίγους γύρους αργότερα βρίσκονται να μονομαχούν ξανά, ο Russell ακούγεται από τον ασύρματο να λέει "ο Schumacher αμύνεται λες και είναι ο αγώνας της ζωής του...", προφανώς ειρωνευόμενος. Που είναι. Και αυτός και κάθε ένας μέχρι το τέλος της σεζόν γιατί ο Mick, χωρίς συμβόλαιο αυτή τη στιγμή, παλεύει για να κρατήσει τη θέση του στην F1. Ο... "υπεράνω" Russell στο μεταξύ, μπήκε μετά για φρέσκα μαλακά λάστιχα. Όχι γιατί είχε κάτι να κερδίσει. Μόνο για να κόψει τον ένα βαθμό του ταχύτερου γύρου του αγώνα από τον Perez, πιθανό αντίπαλο του για τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος. 

Ο Russell εκτός των άλλων είναι και πρόεδρος της Ένωσης των Οδηγών. Και με αυτόν ακόμη το ρόλο, πέρα από την αθλητική του ιδιότητα, ο σεβασμός προς τους αντιπάλους που μάχονται για το δικό του ο καθένας αποτέλεσμα, θα πρέπει να είναι δεδομένος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...