Οι 10 καλύτεροι κινητήρες του 2022

Οι τελικοί υποψήφιοι ήταν 29. Οι κριτές ωστόσο επέλεξαν τα 10 κορυφαία κινητήρια σύνολα. Ποια ήταν αυτά; Πόσοι ήταν βενζίνης, υβριδικοί και ηλεκτρικοί; Δείτε παρακάτω.

  • -
  • -

Πιστό στο ραντεβού του, το Ward’s Auto ανακοίνωσε τη λίστα με τους καλύτερους κινητήρες της χρονιάς. Ο θεσμός «Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems» είναι διεθνώς αναγνωρισμένος παρότι αφορά κυρίως την αγορά των ΗΠΑ. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ενδιαφέρουν άπαντες, καθώς περιλαμβάνουν σύνολα που διατίθενται σε μοντέλα που κυκλοφορούν και στην Ευρώπη.

best

Η κριτική επιτροπή αξιολογεί τα κινητήρια σύνολα με βάση την απόδοση, την ισχύ, τη ροπή, την αυτονομία, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα επίπεδα θορύβου, την οικονομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν νέα ή ανανεωμένα σύνολα, με την τελική λίστα των 29 κινητήριων μονάδων να περιλαμβάνει 12 μοτέρ εσωτερικής καύσης, 11 αμιγώς ηλεκτροκίνητα σύνολα, 4 plug-in hybrid και 2 υβριδικά.  

Πρωταγωνιστεί η ηλεκτροκίνηση

Όπως ανέφερε το Ward’s Auto, οι παραδοσιακοί κινητήρες συνεχίζουν να δείχνουν τη δυναμική τους, ωστόσο τα αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα και PHEV έχουν κάνει τέτοια άλματα προόδου που γίνονται σιγά σιγά οι πρωταγωνιστές

best

Δείτε εδώ τι είναι το AdBlue, πόσο κοστίζει και ποια diesel το χρειάζονται

Μάλιστα, το plug-in hybrid σύστημα του Jeep Grand Cherokee 4xe, φιγουράρει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη λίστα των νικητών, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα του θεσμού. Όλα τα υπόλοιπα εμφανίζονται για πρώτη φορά. 

Αναλυτικά οι νικητές (με αλφαβητική σειρά)

  1. Acura Integra A-Spec – 1.5L Turbocharged DOHC 4-Cyl.
  2. Ford F-150 Lightning – Electric Propulsion System
  3. GMC Hummer EV – Electric Propulsion System
  4. Hyundai IONIQ 5 – Electric Propulsion System
  5. Lucid Air – Electric Propulsion System
  6. Mercedes-Benz AMG EQS – Electric Propulsion System
  7. Nissan Rogue – 1.5L Variable-Compression Turbocharged DOHC 3-Cyl.
  8. Jeep Grand Cherokee 4xe – 2.0L Turbocharged DOHC 4-Cyl. PHEV
  9. Jeep Grand Wagoneer – 3.0L Turbocharged DOHC I-6
  10. Toyota Tundra i-FORCE MAX – 3.5L Turbocharged DOHC V-6 HEV
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...