Χτίζεται η «γειτονιά Tesla»: Μετά τα αυτοκίνητα, ο Musk μπαίνει και στα σπίτια

Μπορείς να φανταστείς μια γειτονιά όπου το σήμα της Tesla δεν το βλέπεις μόνο πάνω σε αυτοκίνητα, αλλά και σε όλα τα σπίτια; Αυτό έχει βάλει στόχο ο Musk, κι απ’ ό,τι φαίνεται θα τα καταφέρει.

  • -
  • -

Η Tesla θέλει να κάνει μία ολόκληρη γειτονιά «δική της». Μάλιστα δεν πρόκειται για μία μικρή καθώς συνολικά έχει 12.000 σπίτια, οπότε το εγχείρημα της εταιρείας του Musk γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό. Αυτό που κάνει η Tesla είναι να τοποθετήσει στα σπίτια ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο, αλλά και αποθήκευσης αυτής με μια σειρά από μπαταρίες. Για να το καταφέρει θα χρησιμοποιήσει δύο προϊόντα τα οποία είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, όμως παίζουν κυρίαρχο ρόλο στον στόχο που έχει θέσει να γίνει μια εταιρεία που θα ασχολείται συνολικά με την ενέργεια.

Τα δύο προϊόντα είναι η Solar Roof και το Powerwall. Το πρώτο είναι ουσιαστικά φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία όμως είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτει ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως μία κλασική σκεπή, προσφέροντας ταυτόχρονα το πλεονέκτημα της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο.

tesla-geitonia-solar-roof-powerwall-2

Το Powerwall είναι μια σειρά μπαταριών που έχει λανσάρει η αμερικανική εταιρεία και στοχεύουν στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνεργασία με κάποιο σύστημα ΑΠΕ όπως τα φωτοβολταϊκά ή ακόμα και για να τραβάει κάποιος ρεύμα όταν η τιμή είναι χαμηλότερη, ώστε να το χρησιμοποιήσει τις ώρες υψηλής χρέωσης.

Δείτε ακόμα: Tesla: Αναβλήθηκε το ραντεβού για service; Θα πάρεις αποζημίωση $100

Η Tesla έχει κάνει μια συμφωνία ώστε να τοποθετήσει τα δύο προϊόντα ως πακέτο στην περιοχή Easton Park του Texas στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί μία κατασκευαστική εταιρεία χτίζει 12.000 νέες κατοικίες, οι οποίες εντάσσονται στο εν λόγω project.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχει κληθεί να υλοποιήσει η Tesla, το οποίο εκτός από όφελος για τους τελικούς χρήστες θα δημιουργήσει και πληθώρα δεδομένων για την ίδια, ώστε να προχωρήσει στις ανάλογες βελτιώσεις στο μέλλον.

Θα ήθελες να έχει επιλέξει η Tesla τη δική σου γειτονιά; Θα εκμεταλλευόσουν κάποιο ανάλογο πρόγραμμα ώστε να αποκτήσεις φωτοβολταϊκά και τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...