Η απόλυτη συλλογή: Γκαράζ με 13 McLaren F1 αξίας 300 εκατ. ευρώ! [video]

Τα 30 χρόνια από τη «γέννηση» της McLaren F1 είναι μια πολύ καλή αφορμή εορτασμού για ένα από τα κορυφαία supercars του κόσμου.

  • -
  • -

Μερικά αυτοκίνητα σημάδεψαν ανεξίτηλα την ιστορία των τεσσάρων τροχών και καταφέρνουν να βρίσκονται πάντα στην επικαιρότητα. Προσπαθώντας να σκεφτούμε μερικά τέτοια, ένα από τα πρώτα που έρχεται στο μυαλό μας είναι η θρυλική McLaren F1. Με τη θέση οδήγησης στο κέντρο και άλλες δύο θέσεις, δεξιά και αριστερά από τον οδηγό, ήταν κάτι διαφορετικό ως προς όλες τις έννοιες. Σήμερα, η συλλεκτική της αξία έχει εκτοξευθεί στα ουράνια.

Φέτος η McLaren F1 γιορτάζει τα 30 της χρόνια. «Γεννήθηκε» το 1992 και για αυτό το λόγο, συγκεντρώθηκαν 13 τέτοια μοντέλα στον ίδιο χώρο, από ενθουσιώδεις ιδιοκτήτες που λατρεύουν το συγκεκριμένο μοντέλο. Ο αριθμός των αυτοκινήτων μπορεί να μην ακούγεται μεγάλος, όταν όμως σκεφτεί κανείς ότι φτιάχτηκαν 106 μονάδες, αρχίζει να αποκτά άλλη σημασία! Μάλιστα, στις 106 μονάδες συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις παραγωγής, οι αγωνιστικές McLaren F1 αλλά και τα πρωτότυπα! Τα 13 αυτοκίνητα που μαζεύτηκαν, κοστίζουν σχεδόν… 300 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ακόμη: Έβαλε... diesel στη McLaren F1 GTR των 15+ εκατομμυρίων

Το νούμερο πραγματικά ζαλίζει και αποτελεί ενδεικτικό για το πόσο έχουν «εκτοξευθεί» οι τιμές αυτών των αυτοκινήτων στην πιάτσα των συλλεκτών. Να τονίσουμε ότι από τα 13 αυτοκίνητα που συγκεντρώθηκαν, τα 5 ήταν μοντέλα δρόμου, άλλα 5 ήταν αγωνιστικά F1 GTR και 3 ήταν τα ακόμη πιο σπάνια GTR Longtail. Να σημειώσουμε ότι μια από τις F1 GTR έχει ακριβώς τα ίδια γραφικά με το αγωνιστικό που παραλίγο να κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1995.

Στο video που ακολουθεί βλέπουμε τις 11 από τις 13 McLaren F1 που συγκεντρώθηκαν στον χώρο Kiklo Spaces, με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων «ζωής» του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...