Νέα πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό – Πόσο θα πληρώσεις

Οι σταθμοί διοδίων στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο πληθαίνονται και οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν όλο και περισσότερα χρήματα.

  • -
  • -

Παρότι δεν έχει ούτε έναν Σταθμό Εξυπηρέτηση Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, η Εγνατία Οδός αυξάνει τους σταθμούς διοδίων. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου τίθεται σε λειτουργία ο πλευρικός σταθμός διοδίων Αγίου Ανδρέα Καβάλας (Δυτικός Κλάδος), ενώ από τις 28 Σεπτεμβρίου, οι οδηγοί θα πληρώνουν και στα πλευρικά των Άσπρων Χωμάτων Καβάλας (Κλάδος 1 και Κλάδος 2).

Για τον πλευρικό σταθμό Αγίου Ανδρέα (Δυτ. Κλάδος), το τέλος διοδίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι 0,30 € , 0,40 € , 1,00 € , 1,40 € για τις κατηγορίες 1 έως 4 αντιστοίχως. Όσο για τον πλευρικό Άσπρων Χωμάτων οι τιμές ανέρχονται στα 0,20 € , 0,30 € , 0,80 € , 1,10 €, αντίστοιχα.

Πόσα διόδια έχει η Εγνατία Οδός

Οι διερχόμενοι οδηγοί επιβατικών αυτοκινήτων για τη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη πρέπει να πληρώσουν 18,4 ευρώ σε διόδια για το πήγαινε – έλα. Δυστυχώς, σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν υπάρχει ούτε ένα ΣΕΑ, γεγονός που σαφώς επηρεάζει την οδική ασφάλεια.

Δείτε εδώ ποιος νέος αυτοκινητόδρομος δεν θα έχει διόδια

Όσον αφορά σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, από την Ηγουμενίτσα έως τον Έβρο, οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων είναι 13, οι μετωπικοί σταθμοί επί των καθέτων αξόνων 4, αυτοί εκτός άξονα του αυτοκινητοδρόμου 1 και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων 18.

egnatia 
Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, από τον Ιανουάριο του 2021 εφαρμόζονται εκπτωτικά πακέτα για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου που είναι συνδρομητές του ΕgnatiaΡass.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...