Υβριδικό supermini: Toyota Yaris vs Renault Clio – Δείτε τι ψηφίσατε

Βάλαμε δίπλα-δίπλα δύο κορυφαίες full hybrid επιλογές της supermini κατηγορίας και σας ζητήσαμε να διαλέξετε ποιο προτιμάτε. Δείτε τον νικητή!

  • -
  • -

Η ηλεκτροκίνηση δεν έχει έρθει στις ζωές μας μόνο με τη μορφή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και με την παρουσία της στα πιο δημοφιλή (στη χώρα μας) υβριδικά αυτοκίνητα. Το ρεύμα αναλαμβάνει να βοηθήσει το έργο του θερμικού κινητήρα και να μειώσει τις απαιτήσεις σε καύσιμο, με απόλυτη επιτυχία κρίνοντας από τα επιτυχημένα μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά. Στην κατηγορία των supermini, το Toyota Yaris είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα, όπως και το νέο Renault Clio.

Αμφότερα, χρησιμοποιούν συστήματα που δεν συνδέονται στην πρίζα και συλλέγουν ενέργεια κατά τη διαδικασία του φρεναρίσματος και της κύλισης. Στη συνέχεια, το αξιοποιούν για την εκκίνηση του αυτοκινήτου από στάση, αλλά και την κίνησή του με χαμηλές ταχύτητες. Με αυτό τον τρόπο η κατανάλωση, ειδικά εντός πόλης, είναι ελάχιστη. Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας ζητήσαμε να επιλέξετε ανάμεσα στο Toyota Yaris Hybrid και το Renault Clio E-Tech. Το πρώτο, έχει σαφώς περισσότερα «ένσημα» στον κόσμο των υβριδικών, όμως το δεύτερο κάνει γερό… μπάσιμο, με μια τεχνολογία που προέρχεται από τον κόσμο της Formula 1.

Άλλωστε η Renault έχει μακρά, επιτυχημένη ιστορία στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ. Το αποτέλεσμα αναδεικνύει ξεκάθαρο νικητή. Δεν θα κρύψουμε, ότι περιμέναμε λίγο περισσότερο ανταγωνισμό, όμως η… μοίρα όλων των αυτοκινήτων που στέκονται απέναντι σε ένα Toyota είναι λίγο – πολύ προκαθορισμένη. Σωστά καταλάβατε, το Yaris Hybrid ήταν ο νικητής που ανέδειξαν οι αναγνώστες μας μέσω της ψηφοφορίας. Συγκέντρωσε το 76% των ψήφων, αφήνοντας το 24% για το Renault Clio. Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε εδώ. Οι αναλυτικές δοκιμές μας για τα Toyota Yaris Hybrid και Renault Clio, βρίσκονται επίσης στο άρθρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...