Το πιο βρώμικο σημείο του αυτοκινήτου δεν είναι αυτό που νομίζεις

Τα μικρόβια που υπάρχουν στις επιφάνειες των αυτοκινήτων είναι αμέτρητα. Πολλοί θεωρούν πως το τιμόνι, το χειρόφρενο και η οθόνη αφής είναι τα πιο βρώμικά σημεία. Δεν είναι όμως έτσι.

  • -
  • -

Με βάση έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί από διάφορους οργανισμούς, το σημείο που αγγίζεις περισσότερο μέσα στο αυτοκίνητο είναι το τιμόνι. Αυτό λοιπόν είναι πιο βρώμικό ακόμη και από το καπάκι μιας δημόσιας τουαλέτας, συγκεντρώνοντας διάφορα στελέχη βακτηρίων. Επίσης, πολλά μικρόβια συγκεντρώνουν οι χειρολαβές, το κλειδί και το χειρόφρενο, δηλαδή τα σημεία που αγγίζουμε περισσότερο με τα χέρια μας.

Ωστόσο, όταν είσαι γονιός και μεταφέρεις το παιδί σου, υπάρχει κάτι που είναι πιο βρώμικό από οτιδήποτε άλλο. Είναι αυτό που κάθεται, δηλαδή το παιδικό καθισματάκι. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη και συγκεκριμένα το φημισμένο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

Εστία μικροβίων το παιδικό κάθισμα

Όπως συμπέραναν οι ερευνητές του πανεπιστημίου, μετά από μελέτη που πραγματοποίησαν σε 20 αυτοκίνητα που έφεραν παιδικό κάθισμα, ο «θρόνος» του παιδιού συγκεντρώνει τα πιο επικίνδυνα βακτήρια και μύκητες. Αυτό οφείλεται στα υπολείμματα φαγητού, το γάλα, τους χυμούς, τα ψίχουλα, τις βρωμιές από τα παπούτσια του και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

vromia

Τα παιδιά μασουλάνε συνεχώς και είναι μόνιμα λερωμένα. Το ίδιο και το καθισματάκι τους. Όπως όμως υπάρχει ξεραμένος λεκές και υπολείμματα, συναντώνται και τα μικρόβια, τα οποία στην περίπτωση του παιδικού καθίσματος είναι περισσότερα και πιο επικίνδυνα τόσο από το καπάκι της τουαλέτας, όσο και από τιμόνι. Ουσιαστικά, αποτελεί μια εστία μικροβίων, όπως ανέφερε το τμήμα Μικροβιολογίας και Λοίμωξης του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.

Πώς να καθαρίσετε το καθισματάκι

Όσοι έχουν παιδιά, ξέρουν πως η πλύση του καθίσματος απαιτεί χρόνο και κόπο. Τα μαξιλαράκια στο πλάι και τα μπράτσα, οι επενδύσεις και η συνήθως περίπλοκη αφαίρεση και πρόσθεσή τους, μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη για τον γονιό. Ωστόσο, πρέπει να γίνετε τακτικά.

vromia

Τα περισσότερα καθίσματα φέρουν οδηγίες από τον κατασκευαστή για το πλύσιμο. Η καλύτερη αλλά και πιο χρονοβόρα επιλογή είναι αυτή που αναφέραμε παραπάνω, αλλά χρειάζεται χρόνος. Επίσης, να έχετε κατά νου, πως πρέπει τα υφάσματα να στεγνώσουν γρήγορα ώστε να μπορέσει το παιδί να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο, οπότε μια μέρα με αεράκι και υψηλές θερμοκρασίες είναι ιδανική. Ειδάλλως, στεγνό καθάρισμα με ειδική συσκευή.

Διάβασε επίσης: Γιατί είναι επικίνδυνο να βάζεις μπουφάν στο παιδί μέσα στο αυτοκίνητο

Για το πλύσιμο χρησιμοποιείστε ειδικά υποαλλεργικά σαπούνια. Ποτέ μα ποτέ μην βάλετε υγρά με χλωρίνη, καθώς θα χαλάσει τόσο το ύφασμα, ενώ μπορεί να ερεθιστεί το δέρμα του παιδιού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...