Πότε λήγει το Fuel Pass 2; Προσοχή μη χάσετε την προθεσμία!

Για μερικές ημέρες ακόμη, οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 μπορούν να χρησιμοποιήσουν το voucher για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους.

  • -
  • -

Το δεύτερο κύμα κρατικής ενίσχυσης κατά της ακρίβειας στα καύσιμα με το όνομα Fuel Pass 2” ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έπρεπε να κάνουν την αίτησή τους, ενώ τους δινόταν η επιλογή κατάθεσης του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό ή την έκδοση άυλης (ψηφιακής) κάρτας σε μορφή voucher. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, το ποσό ήταν μεγαλύτερο κατά 15 €.

Όσοι επέλεξαν την τραπεζική κατάθεση, δεν έχουν να ανησυχούν για χρονική προθεσμία καθώς τα χρήματα είναι πλέον δικά τους, οπότε μπορούν να τα ξοδέψουν όπως και όποτε θέλουν. Όμως, εκείνοι που αποφάσισαν να επωφεληθούν με τα 15 € επιπλέον, θα πρέπει να ξέρουν ότι η ψηφιακή κάρτα έχει ημερομηνία λήξης. Πιο συγκεκριμένα, το υπόλοιπο της κάρτας θα είναι διαθέσιμο μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2022.

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω το Fuel Pass 2;

Η ψηφιακή κάρτα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων μπορεί να εξαργυρωθεί αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων και «δεν περνάει» στα POS επιχειρήσεων άλλου είδους. Αποθηκεύεται στο smartphone μας και για να γίνει χρήση, θα πρέπει η συσκευή να διαθέτει την τεχνολογία NFC. Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα των περασμένων χρόνων είναι συμβατά με NFC και η πληρωμή γίνεται από το smartphone, κατευθείαν στη συσκευή POS, ανέπαφα.

Δείτε ακόμη: Γιατί ανεβαίνει ξανά η βενζίνη;

Ποιο είναι το ποσό της επιδότησης Fuel Pass 2;

1. Εκατό (100) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε ογδόντα πέντε (85) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

2. Ογδόντα (80) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε εξήντα πέντε (65) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

3. Εβδομήντα (70) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε πενήντα πέντε (55) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

4. Εξήντα (60) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα σαράντα πέντε (45) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...