Σάρωσε το Tesla Model Y στα crash test! Δείτε την επίδοση-ρεκόρ [videos]

Κορυφαία επίπεδα ασφάλειας πέτυχε το Tesla Model Y στο νέο κύκλο crash test που έκανε ο οργανισμός EuroNCAP.

  • -
  • -

Πέντε ακόμα μοντέλα πέρασαν από τα εργαστήρια του EuroNCAP και καταστράφηκαν, ώστε να αποδείξουν πόσο καλά μπορούν να προστατεύσουν όσους βρίσκονται στην καμπίνα τους, αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Μεταξύ αυτών των πέντε το καλύτερο με διαφορά ήταν το Tesla Model Y πετυχαίνοντας σκορ 97% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 82% για τους πεζούς και 98% στα συστήματα ασφαλείας. Φυσικά τα παραπάνω είχαν αποτέλεσμα να πάρει 5 αστέρια. Με αυτές τις επιδόσεις το Model Y έγινε το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει δοκιμαστεί ποτέ από τον EuroNCAP!

Βαθμολογία 5 αστέρων πήραν και τα υπόλοιπα τέσσερα μοντέλα, δηλαδή τα ORA Funky Cat, WEY Coffee 01, Genesis GV60 και Kia Niro. Τα ORA Funky Cat και WEY Coffee 01 είναι κινέζικα μοντέλα, οπότε σίγουρα η επίδοσή τους εντυπωσιάζει καθώς έχουμε συνδυάσει τα μοντέλα από την μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη με χαμηλά στάνταρντ ασφάλειας..

Πιο αναλυτικά, το ORA Funky Cat πέτυχε 92% στην προστασία ενηλίκων και 83% στα παιδιά, 74% στην προστασία πεζών και 93% στα συστήματα ασφαλείας.

Το WEY Coffee 01 είχε παραπλήσιες επιδόσεις με όλους τους δείκτες να είναι ελάχιστα πιο ψηλά. Έτσι, η προστασία για τους ενήλικες έφτασε το 91%, εκείνη για τα παιδιά σταμάτησε στο 87%, για τους πεζούς το σκορ ήταν 79% και για την ύπαρξη συστημάτων ασφαλείας άγγιξε το 94%.

Το Genesis GV60 βαθμολογήθηκε επίσης με 5 αστέρια, παρ’ ότι οι επιμέρους δείκτες του ήταν κάπως χαμηλότερα. Συγκεκριμένα, για τους ενήλικες η προστασία βαθμολογήθηκε με 89%, για τα παιδιά με 87%, για τους πεζούς με 63%, ενώ τα συστήματα ασφαλείας κράτησαν ψηλά τη σημαία με 88%.

Πολύ καλές επιδόσεις και από το Kia Niro το οποίο με τον πλήρη εξοπλισμό ασφάλειας πέτυχε και αυτό 5 αστέρια, με επιμέρους βαθμολογία 91% για την προστασία ενηλίκων, 84% για τα παιδιά, 76% για τους πεζούς και 79% στα συστήματα ασφάλειας. Το κορεατικό SUV πέφτει στα 4 αστέρια αν αφαιρεθεί το επιπλέον πακέτο εξοπλισμού. Η πτώση προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον τελευταίο δείκτη ο οποίος από το 79% πέφτει στο 60%, ενώ ελάχιστη είναι η συνδρομή της προστασίας πεζών η οποία μειώνεται από το 76% στο 75%. Η πραστασία των ενηλίκων και των παιδιών δεν αλλάζει καθόλου ανάμεσα στις δύο εκδόσεις. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...