Απίστευτο: Γιατρός κάνει εγχείρηση με ρεύμα από ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Το ρεύμα από το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο χρησιμοποίησε γιατρός, ώστε να κάνει μία κανονική επέμβαση.

  • -
  • -

Έχεις προγραμματίσει να κάνεις χειρουργική επέμβαση, αλλά την ώρα του ραντεβού έχει γίνει black out και δεν υπάρχει καθόλου ρεύμα. Θεωρητικά η επέμβαση πρέπει να αναβληθεί, όμως όχι αν ο γιατρός έχει στην κατοχή του ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Μοιάζει ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας όμως πρόκειται για πραγματικό περιστατικό. Στο Όστιν του Τέξας ένας γιατρός έκανε επέμβαση, με το αναγκαίο ρεύμα να προέρχεται από το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο. Η επέμβαση που έγινε ήταν μία αγγειεκτομή, η οποία σύμφωνα με τον γιατρό πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία παραχώρηση και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

rivian-epemvasi

Το αυτοκίνητο που έδωσε την απαραίτητη ενέργεια ήταν ένα Rivian R1T. Πρόκειται για pick-up το οποίο πωλείται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το εν λόγω μοντέλο έχει την τεχνολογία V2L, δηλαδή την ικανότητα να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια στον χρήστη για όποια χρήση θέλει, καθώς είναι εξοπλισμένο με πρίζα όπως αυτές που συναντάμε σε οποιοδήποτε σπίτι.

Δείτε ακόμαΗλεκτρικά αυτοκίνητα: Δες πόσο κοστίζουν με την επιδότηση τα 10 καλύτερα!

Πρόκειται για μία τεχνολογία την οποία τα επόμενα χρόνια θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν μοντέλα που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο όπως το Kia EV6 και το Hyundai Ioniq 5 (μέσω ειδικού αντάπτορα και τα δύο).

Ο γιατρός ανέβασε και εικόνες στο Twitter όπου μπορούμε να δούμε ότι έχει συνδέσει το αυτοκίνητό του με τα εργαλεία της επέμβασης μέσω ενός καλωδίου με μεγάλο μήκος, πραγματοποιώντας την αγγειεκτομή και τον απαραίτητο καυτηριασμό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν ήσουν εσύ ή κάποιος συγγενής σου στη θέση αυτού του ασθενούς, μήπως θα έβλεπες με πιο θετικό μάτι την ηλεκτροκίνηση;


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...