Δες τον καλύτερο δρόμο στην Ελλάδα! Ένα μυστικό που δεν ξέρει ούτε η Google

Ο καλύτερος δρόμος για οδήγηση στην Ελλάδα είναι ένα τόσο καλά κρυμμένο μυστικό, που ούτε η Google δεν τον έχει ανακαλύψει, τουλάχιστον όχι ολόκληρο.

  • -
  • -

Στην Πελοπόννησο υπάρχει ένας δρόμος ο οποίος είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. Είναι ιδανικός για αυτές τις πανέμορφες φωτογραφίσεις που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για τα νέα μοντέλα τους ή ακόμα και για κάποιο από εκείνα τα εντυπωσιακά video που χρησιμοποιούνται σε διαφημίσεις.

Όμως εκτός από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ο εν λόγω δρόμος αποτελεί το ιδανικό μέρος για κάθε άνθρωπο που του αρέσει να πηγαίνει σε ενδιαφέρουσες διαδρομές. Γιατί πάνω από όλα, μιλάμε για μία διαδρομή την οποία όσες φορές και να οδηγήσεις δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ, αφενός λόγω της χάραξης και αφετέρου επειδή έχεις μόνιμα το Μυρτώο Πέλαγος στο πλάι σου. Ο δρόμος που μας έχει κερδίσει μυαλό και καρδιά είναι αυτός που ενώνει το Κυπαρίσσι Λακωνίας με την παραλία Φωκιανό στο νομό Αρκαδίας.

kyparissi-fokiano-3

Η απόσταση από τη μία άκρη μέχρι την άλλη είναι περίπου 20 km, με την κάθε στροφή να σου αποκαλύπτει ένα διαφορετικό τοπίο και ομορφιά που δεν την περίμενες. Δεν έχει σημασία το αυτοκίνητο. Με όποιο και αν πάει κάποιος η διαδρομή θα είναι εξίσου απολαυστική, καθώς το μπροστά στα μάτια του θα απλώνεται μεγαλοπρεπές το Μυρτώο Πέλαγος. Η ιδιαιτερότητα αυτής της διαδρομής είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να επηρεάζει την οπτική προς το περιβάλλον. Συνήθως όταν είμαστε σε κάποιον δρόμο και κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε κολώνες, καλώδια για το ρεύμα και άλλα σημάδια ανθρώπινης δραστηριότητας, στοιχεία τα οποία εδώ απουσιάζουν πλήρως. Η μόνη ένδειξη για την παρουσία του ανθρώπου σε αυτά τα περίπου 20 km είναι ο ίδιος ο δρόμος.

Όμως τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα!

Εκτός από πάρα πολύ ενδιαφέρων, ο δρόμος για τον οποίο μιλάμε είναι και αρκετά ασφαλής. Είναι ολοκαίνουριος (εγκαινιάστηκε το 2019), έχει καλής ποιότητας άσφαλτο, ευκρινέστατη διαγράμμιση και πάρα πολύ λίγη κίνηση. Επιπλέον, ο τρόπος που απλώνεται προσφέρει μεγάλη ορατότητα καθώς σε πολλές περιπτώσεις βλέπεις δύο, τρεις ή και περισσότερες στροφές μπροστά, οπότε ξέρεις αν έρχεται κάποιος από το αντίθετο ρεύμα. Μοναδική παραφωνία στον τομέα της ασφάλειας είναι ότι δεν διαθέτει πουθενά μπαριέρες. Μπορεί αυτό να κάνει την θέα προς την θάλασσα ανεμπόδιστη, όμως συνεπάγεται ότι πρέπει να υπάρχει αυξημένη προσοχή.

Δείτε ακόμα: Ελληνικός δρόμος στο Top 10 των καλύτερων του κόσμου!

Σχεδόν σε όλες τις στροφές, στην εσωτερική πλευρά έχει επιπλέον κομμάτι ασφάλτου η οποία διαθέτει πλάγια διαγράμμιση. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να πάρεις διαφορετικές γραμμές αν οδηγείς για διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνεις την απόσταση ασφαλείας που σε χωρίζει από όποιον βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα. Μπορείτε να δείτε τη χαρακτηριστική διαγράμμιση του δρόμου στη φωτογραφία του ανοίγματος, και στις πολύ όμορφες φωτογραφίες της λέσχης κλασικών αυτοκινήτων Triskelion. (δείτε περισσότερες εδώ)

Όλα τα παραπάνω κάνουν αυτό το κομμάτι ίσως τον καλύτερο δρόμο για οδήγηση σε όλη την Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά, όσο και αν ψάξεις στο Google Maps δε θα τον βρεις, τουλάχιστον όχι ολόκληρο.

kyparissi-fokiano-2

Πώς γίνεται να μην τον ξέρει η Google;

Όπως είπαμε ο δρόμος εγκαινιάστηκε το 2019, όμως είχε δοθεί στην κυκλοφορία ήδη από το 2018. Μέχρι και τις αρχές του 2022, το Google Maps αγνοούσε πλήρως την ύπαρξή του. Πλέον η υπηρεσία τον προτείνει στον χρήστη που θα θελήσει να πάει από τη μία άκρη μέχρι την άλλη, όμως αν γυρίσουμε στην οπτική του δορυφόρου (δηλαδή στην λειτουργία που βλέπουμε κανονικά τα πάντα, σα να πετάμε από πάνω) θα δούμε μόνο ένα κομμάτι του.

Περίπου μέχρι τα μισά της διαδρομής οι φωτογραφίες που έχει τραβήξει η Google είναι από το 2019, οπότε εκεί μπορούμε να εντοπίσουμε την ύπαρξή του. Αντίθετα, οι άλλες μισές είναι από το 2013, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να φαίνεται χωματόδρομος και σε κάποια άλλα να μην υπάρχει τίποτα, παρά μόνο το βουνό.

kiparissi-fokiano

Πατώντας εδώ θα μπορέσετε να δείτε την ακριβή θέση του δρόμου Κυπαρίσσι-Φωκιανό στον χάρτη, οπότε θα βρείτε εύκολα τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθείτε εκεί. Είτε είστε κοντά είτε μακριά, αν ανήκετε σε εκείνη την μερίδα ανθρώπων που η οδήγηση είναι χόμπι, μεράκι, διασκέδαση και όχι απλά μια διεκπεραιωτική εργασία ώστε να πηγαίνετε από το σημείο Α στο σημείο Β, θα πρέπει να βρεθείτε εκεί τουλάχιστον μία φορά.

Όταν θα έχετε τελειώσει την διαδρομή, θα συμφωνήσετε με όλα τα παραπάνω και θα χαμογελάσετε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...