Πόσο κοστίζει η ακριβότερη Porsche στην Ελλάδα;

Δεν είναι η ταχύτερη αλλά αυτό δεν την σταματά από το να κοστίζει 60.000 € περισσότερα ακόμη και από την νέα GT3 RS.

  • -
  • -

Χρόνια τώρα, τα εξαιρετικά πολυτελή ή ακριβά αυτοκίνητα, στην Ελλάδα κοστίζουν πολύ περισσότερο απ’ ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι φόροι εκτοξεύουν τον λογαριασμό στο ταμείο σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα πολλές exclusive και εξωτικές μάρκες να απουσιάζουν από την εγχώρια αγορά. Μία εταιρεία όμως που αντιστέκεται σθεναρά όμως σε αυτή τη νόρμα είναι η Porsche, διατηρώντας μάλιστα 3 αντιπροσωπείες: δύο στην Αττική και μία στην Θεσσαλονίκη.

Μια μαγευτική Porsche 911 GT3 στους ελληνικούς δρόμους

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως τα μοντέλα της είναι οικονομικά. Με την βασική έκδοση της φθηνότερης Porsche στον τιμοκατάλογο, της 718 Cayman, να ξεκινά από τις 83.700 €, καταλαβαίνετε πως μάλλον θα χρειαστούμε υπογλώσσια για δούμε τι βρίσκεται στο άνω άκρο της λίστας.

Πριν δούμε την απάντηση, η αλήθεια είναι ότι ποντάραμε στην ολοκαίνουργια, σκληροπυρηνική 911 GT3 RS των 525 ίππων που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό, αλλά κάναμε λάθος.

back

Η συγκεκριμένη κοστολογείται μόλις, στις 350.900 €. Υπάρχει και μία ακόμη πιο ακριβή. Η περιορισμένης παραγωγής 911 Sport Classic.

front

Το αυτοκίνητο που αποδίδει φόρο τιμής στη θρυλική 911 Carrera RS 2.7 του 1972 και ξεχωρίζει από το ducktail στο πίσω μέρος (κατασκευασμένο από CFRP), το αποκλειστικό γκρι χρώμα (Sports Grey Metallic) με τις διπλές λωρίδες και τις ρετρό μονομπούλωνες ζάντες αλουμινίου διάστασης 20 ιντσών εμπρός, 21 πίσω.

back

Χρησιμοποιεί μία de-tuned έκδοση του επίπεδου 6κύλινδρου μοτέρ της 911 Turbo με απόδοση 550 ίππους. Αυτοί περνούν μέσα από ένα χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων στους πίσω τροχούς, κάνοντας την Sport Classic το ισχυρότερο μοντέλο της εταιρείας που εξοπλίζεται με χειροκίνητο σασμάν.

Πόσο κοστίζει η Porsche 911 Sport Classic;

Στην Γερμανία ξεκινά από τις 272.000 €, κάνοντας την τιμή στην Ελλάδα σχεδόν 140.000 € υψηλότερη. Ναι καλά καταλάβατε, η τιμή της Porsche 911 Sport Classic ξεκινά στην χώρα μας από τις 410.500 €! Θα τα δίνατε αν τα είχατε;

side

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...