Αττική: Δείτε με ποιο κόλπο κλέβουν τους οδηγούς σε γνωστό φανάρι [video]

Όταν πλησιάζετε στο φανάρι να δείχνετε μεγάλη προσοχή. Υπάρχει συμμορία που έχει στήσει ολόκληρη κομπίνα και κάνει ζημιά στα αυτοκίνητα ακόμη και μέρα μεσημέρι.

  • -
  • -

Οι συμμορίες που δρουν πλέον στην Αθήνα είναι αμέτρητες και το χειρότερο ανεξέλεγκτες. Σε κάθε περιοχή υπάρχει κι από ένα κύκλωμα που είτε κλέβει ολόκληρα τα αυτοκίνητα, είτε τα ελαστικά, είτε σπάει τζάμια για να αποσπάσουν αντικείμενα από το εσωτερικό, είτε ακόμη και τους υαλοκαθαριστήρες.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ενημερωτική εκπομπή του καναλιού Open, το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει καταγγελίες για ένα κύκλωμα που δρα στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη. Η συμμορία αποτελείται από 6 άτομα, τα οποία όπως αποδεικνύεται είναι εξαιρετικά οργανωμένοι.

Πώς όμως δρουν; Αρχικά, πλησιάζουν με ψυχραιμία τα οχήματα όταν ακινητοποιηθούν στο φανάρι. Πάντα πηγαίνει ένας, ώστε να μην δώσουν στόχο στο υποψήφιο θύμα τους. Αφού ο δράστης πλησιάσει, κάτι λέει στον οδηγό και στη συνέχεια σπάει με τρόπο τους υαλοκαθαριστήρες. Του το δείχνει και του προτείνει να του τοποθετήσει καινούριους, με κόστος 20-30 ευρώ. Ορισμένοι πείθονται και αγοράζουν.

Η σπείρα έχει και δεύτερο σχέδιο   

Η συμμορία έχει εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί το κόλπο. Όποιος λοιπόν εκνευριστεί και κατέβει για να ζητήσει τον λόγο ή να κυνηγήσει τον δράστη, θα βγει διπλά χαμένος. Κι αυτό διότι, άλλος δράστης προσεγγίζει με τρόπο το όχημα και αφαιρεί από την καμπίνα οτιδήποτε: κινητά, τσάντες, γυαλιά, πορτοφόλια.

Δείτε επίσης: Έκλεψαν τα ζαντολάστιχα σε BMW και την άφησαν σε τάκους!

Όλο αυτό διαρκεί από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο γρήγορα συμβαίνουν όλα. Γι΄αυτό και την έχουν «πατήσει» πολλοί οδηγοί. Όσο για την αστυνομία, μετά και τα καταγγελίες ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...