Shell: «Δεν μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας, αλλά πολλοί!»

Όλοι λένε ότι μας περιμένει δύσκολος χειμώνας, όμως υπάρχει ένας που αναφέρει ότι θα είναι περισσότεροι. Το θέμα είναι ότι πρέπει να τον ακούσουμε, καθώς πρόκειται για τον επικεφαλής της Shell.

  • -
  • -

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στην κορυφή ενός από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς κολοσσούς στον πλανήτη, είναι βέβαιος ότι μας περιμένουν περισσότεροι από ένας δύσκολοι χειμώνες. Δεδομένης της θέσης που κατέχει και όσων είναι σε θέση να γνωρίζει, μάλλον έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να δώσουμε προσοχή στα λόγια του.

Ο Ben van Beurden, όπως ονομάζεται ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, ανέφερε ότι η ενεργειακή κρίση δεν θα τελειώσει όταν θα παρέλθει ο φετινός χειμώνας καθώς η Ευρώπη θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς το ρωσικό αέριο.

Επειδή το να βρεθούν γρήγορα εναλλακτικές οι οποίες θα καλύψουν πλήρως το κενό είναι πάρα πολύ δύσκολο, ο van Beurden βλέπει την λύση σε αυτά τα προβλήματα να περνάει μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας και την επιβολή δελτίου. Ο Ολλανδός επισημαίνει και την ανάγκη για εξεύρεση εναλλακτικών, όμως όπως αναφέραμε πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα απαιτήσει αρκετό χρόνο.

Patrick-Pouyanne-total

Μάλιστα, ο van Beurden ανέφερε ότι οι δυσκολίες δεν αφορούν μόνο τους καταναλωτές ενέργειας οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα γι’ αυτή, αλλά και εταιρείες όπως είναι η Shell καθώς η έλλειψη πηγών από την Ρωσία τους δημιουργεί προβλήματα.

Δείτε ακόμα: Τιμές καυσίμων: Γιατί ανεβαίνει πάλι η βενζίνη;

Τα παραπάνω ήρθε να τονίσει η δήλωση του Patrick Pouyanné, προέδρου της TotalEnergies (γαλλικός ενεργειακός κολοσσός), ο οποίος είπε ευθέως ότι η Ευρώπη πρέπει να μάθει να ζει χωρίς φυσικό αέριο από την Ρωσία όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον. Ο Pouyanné ήταν ο μοναδικός με έναν τόνο αισιοδοξίας στα λεγόμενά του, αναφέροντας ότι τελικά θα ξεπεραστούν τα προβλήματα καθώς υπάρχει αρκετή ενέργεια στον πλανήτη.

Βέβαια, όταν λέει ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα δεν ξέρουμε αναφέρεται σε εμάς τους καταναλωτές ή στην εταιρεία της οποίας ηγείται…

Πηγή: reuters.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...