9.000 € φθηνότερο το Tesla Model Y - Δείτε γιατί

Η άφιξη της νέας πισωκίνητης έκδοσης του στην χώρα μας κάνει το ηλεκτρικό crossover ακόμα πιο προσιτό.

  • -
  • -

Ευχάριστα νέα έχει η ελληνική αντιπροσωπεία της Tesla για τους αγοραστές, καθώς το μοντέλο της με τις περισσότερες πωλήσεις στην χώρα μας για το 2022, όχι μόνο εντός μάρκας αλλά στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη κατηγορία γενικότερα, αποκτά νέα βασική έκδοση.Το Model Y είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία με τιμή χαμηλότερη κατά 9.000 €. Αυτό συμβαίνει διότι η νέα έκδοση που προστέθηκε αποτελεί την μοναδική στην γκάμα του που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα.

model 7

Αυτό σημαίνει πως πρόκειται και για την πιο «αδύναμη» από τις τρεις καθώς οι άλλες δύο (Long Range και Performance) έρχονται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, με τις αποδόσεις τους να φτάνουν έως και τα 512 άλογα. Παρ’ όλα αυτά το νέο εισαγωγικό Model Y συνεχίζει να προσφέρει εντυπωσιακά νούμερα καθώς χαρίζει επιδόσεις της τάξης των 6,9 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση και τελική ταχύτητα 217 km/h. Παράλληλα η αυτονομία του αγγίζει τα 455 km/h σε κύκλο WLTP φορώντας τις ζάντες των 19 ιντσών και τα 430 km εάν χρησιμοποιεί τις 20άρες του προαιρετικού εξοπλισμού.

Στο στάνταρ πακέτο περιλαμβάνονται: autopilot, premium ηχοσύστημα 13 ηχείων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και θερμαινόμενα πίσω καθίσματα, αλλά και δοκιμή 30 ημερών για premium συνδεσιμότητα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή - Tesla Model Y Long Range

Όσον αφορά την φόρτιση του αμερικανικού crossover, το πισωκίνητο μπορεί να υποστηρίξει έως και 170 kW ισχύος έναντι των 250 kW των τετρακίνητων εκδόσεων, ενώ φυσικά είναι συμβατό και με το εκτεταμένο δίκτυο ταχυφορτιστών της Tesla.

back

Η τιμή του Tesla Model Y Rear Wheel Drive έχει οριστεί στις 53.990 €, 9.000 € φθηνότερο από το αμέσως επόμενο Long Range. Εάν υπολογίσουμε και την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά τότε η τιμή του μοντέλου πέφτει στις 45.990 €!

Σύμφωνα με το επίσημο site της μάρκας όσοι παραγγείλουν σήμερα κιόλας το νέο στην χώρα μας υπολογίζεται πως θα το παραλάβουν το διάστημα από Δεκέμβριο του 2022 έως Φεβρουάριο του 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...