Προσοχή: Κλείνει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 - Θα υπάρξει και τρίτο;

Δες την καταληκτική ημερομηνία για την επιδότηση καυσίμων και τι είπε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης για την πιθανότητα Fuel Pass 3.

  • -
  • -

Από την 1η Αυγούστου είναι ανοικτή η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 και από τότε εκατομμύρια αιτήσεις έχουν υποβληθεί, με πολλούς να έχουν ήδη λάβει και αξιοποιήσει την πολύτιμη αυτή βοήθεια. Θυμίζουμε πως ο δεύτερος κύκλος του επιδόματος καυσίμων αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πότε κλείνει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2;

Για όσους δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στις απαραίτητες διαδικασίες, να ενημερώσουμε πως η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 29 Αυγούστου. Όσοι λοιπόν επιθυμούν να λάβουν την έκπτωση και να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους έχουν προθεσμία έως τότε να υποβάλουν την αίτηση στο vouchers.gov.gr.

Σε δηλώσεις του στο Mega σήμερα, 25 Αυγούστου, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί και τρίτο Fuel Pass. Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που ακριβύνουν κι άλλο τα καύσιμα, ενώ σημείωσε πως αυτή τη στιγμή η τιμή τους είναι χαμηλά και μαζί με την επιδότηση πέφτει χαμηλότερα ακόμη και από τις τιμές που είχαμε πριν την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Τέλος, πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα με την ενέργεια τον χειμώνα όπως αυτά της Γερμανίας.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις προϋποθέσεις και την διαδικασία για να λάβετε το Fuel Pass 2

Υπάρχει περίπτωση να ξανανέβουν οι τιμές των καυσίμων;

Επιστρέφοντας στο ζήτημα των τιμών, πρέπει να πούμε πως ήδη υπάρχουν αναφορές ότι έχουν πάρει ξανά την ανηφόρα για δύο λόγους. Αρχικά λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, αλλά και γιατί το ευρώ συνεχίζει να πέφτει έναντι του δολαρίου σε αξία. Προγνωστικά για τις επόμενες ημέρες δείχνουν πως στην Αττική η τιμή της αμόλυβδης μπορεί να φτάσει να κινείται πάλι στο φάσμα των 2,1 έως και 2,15 ευρώ ανά λίτρο, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαμε πέσει κάτω από το σκαλοπάτι των 2 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Fuel Pass 2 - Με αυτές τις 2 «παγίδες» χάνεις το επίδομα

Το ίδιο χλωμό φαίνεται και το μέλλον για το diesel κίνησης με τις προβλέψεις να δείχνουν νέα άνοδο προς τα 1,9 ευρώ το λίτρο, από το 1,7 που είχε πέσει. Μόνο ευχάριστο δεν θα είναι λοιπόν το καλωσόρισμα των ταξιδιωτών πίσω στα αστικά κέντρα, με τους υπολογισμούς των παραμέτρων της τιμής του βαρελιού και της αξίας του ευρώ έναντι του δολαρίου να μεταφράζονται σε αθροιστική επιβάρυνση των λιανικών τιμών του πετρελαίου που αγγίζει το 12% σε διάστημα μικρότερο από μία εβδομάδα. Και αν κανείς υπολογίσει ότι τα μισά από αυτά (φόροι) είναι σταθερά τότε θα πρέπει να αναμένουμε μία αύξηση στις λιανικές τιμές των καυσίμων, κοντά στα 10 λεπτά το λίτρο τις επόμενες ημέρες. Αν αυτό θα είναι αρκετό για να πείσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στο λανσάρισμα του Fuel Pass 3 θα το μάθουμε λογικά μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...