Διαδραστικός χάρτης: Δες σε ποιο δρόμο θα βρέχει αυτές τις ημέρες

Ανακάλυψε αν θα βρέχει ή αν θα χιονίζει, και πόσο, στον δρόμο που θέλεις να κινηθείς αυτές τις μέρες, για να προφυλαχθείς από δύσκολες καταστάσεις.

  • -
  • -

Για αυτές τις μέρες, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, αλλά και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις όταν η ποσότητα βροχής είναι τόση ώστε να μειώνει στο ελάχιστο την ορατότητα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι ακόμα και να σταματήσουν σε ένα ασφαλές για τους υπόλοιπους σημείο. Σε περίπτωση χιονόπτωσης, οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή τα χιονολάστιχα είναι απαραίτητα.

Δείτε ακόμα: Τι αλυσίδες χιονιού να αγοράσω - Πόσα είδη υπάρχουν;

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν ανά την επικράτεια, να μετακινηθούν από νομό σε νομό ή στην περιφέρεια που κατοικούν, αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς τον καιρό, μπορούν να το κάνουν μέσω της εφαρμογής ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο meteo.gr.

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο για τις επόμενες τρεις ημέρες, με χρονικό βήμα τριών ωρών. Οι δρόμοι χρωματίζονται με: 

  • πράσινο χρώμα όταν δεν αναμένονται φαινόμενα
  • ανοιχτό μπλε χρώμα όταν αναμένεται βροχή
  • βαθύ μπλε χρώμα όταν αναμένεται ισχυρή βροχή
  • γαλάζιο χρώμα όταν αναμένεται χιονόνερο
  • μωβ χρώμα όταν αναμένεται χιόνι

Χάρη σε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να παρακολουθείτε τις συνθήκες. Πατήστε εδώ για να εισέλθετε στον διαδραστικό χάρτη, επιλέξτε την περιοχή, πατήστε το βελάκι πάνω αριστερά και δείτε τον καιρό ανά 3 ώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...