Αλλάζουν όλα για το Hyundai i10: Έρχεται ηλεκτρικό και SUV!

Η αντικατάσταση του επιτυχημένου Hyundai i10 αναμένεται ότι θα γίνει από δύο μοντέλα, ένα μικρό ηλεκτρικό hatchback και ένα λίγο μεγαλύτερο crossover.

  • -
  • -

Την ώρα που η μικρή κατηγορία αυτοκινήτων αποκτά όλο και λιγότερους παίκτες, η Hyundai σκοπεύει να αντικαταστήσει το ιδιαίτερα επιτυχημένο i10. Με τα σημερινά δεδομένα, η φίρμα από τη Νότια Κορέα θεωρεί ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, είναι να λανσάρει δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, πιάνοντας διαφορετική μερίδα αγοραστών. Πρόκειται για ένα μικρό ηλεκτρικό hatchback πόλης και ένα νέο SUV.

Αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν το 2024 και λίγους μήνες μετά, θα περάσουν την παραγωγή. Και τα δύο μοντέλα προορίζονται για την Ευρώπη, ωστόσο για την ώρα παραμένει άγνωστο αν θα φτάσουν και σε άλλες αγορές. Άλλωστε, η Hyundai σκοπεύει να παρουσιάσει 11 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι και το 2030. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, το 20% των πωλήσεων της Hyundai αφορούσε ηλεκτρικά μοντέλα. Το αντίστοιχο νούμερο για το 2021 ήταν 14,1%!

Θεαματική αύξηση για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο στόχος της μάρκας είναι να πουλάει σχεδόν 1,9 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο μέχρι το 2030 και να έχει παγκόσμιο μερίδιο αγοράς στο 7%. Σε ό,τι αφορά το μικρό ηλεκτρικό hatchback που θα πάρει τη θέση του i10, δεν γνωρίζουμε ακόμη τις προδιαγραφές του, ούτε το πάτωμα στο οποίο θα βασίζεται. Πιθανότατα, η πλατφόρμα e-GMP της εταιρείας που σχεδιάστηκε για αποκλειστική χρήση από ηλεκτρικά, δεν θα μπορεί να υποστηρίξει ένα τόσο μικρό αμάξωμα.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικά Hyundai N με έως και 680 ίππους

Συνεπώς περιμένουμε ότι η Hyundai θα εξελίξει μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να «χτιστούν» διάφορα μικρά ηλεκτρικά πόλης, τόσο της ίδιας όσο και της Kia. Αν αναρωτιέστε πόσο μπορεί να κάνει αυτό το μικρό ηλεκτρικό, ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Hyundai είπε ότι ο στόχος τους είναι να έχει τιμή στις 20.000 €. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει τις προθέσεις της μάρκας να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...