Απίστευτο κονβόι με… 250 Peugeot 205 περνά από την Ελλάδα! [video]

Ένα πολύχρωμο «φίδι» από Peugeot 205 που κυκλώνει την Ευρώπη, αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη χώρα μας. Δες σε ποιες πόλεις θα το πετύχεις.

  • -
  • -

Όσοι κινούνται στους δρόμους της Ελλάδας αυτές τις ημέρες, ίσως έχουν εντοπίσει ήδη μερικά Peugeot 205 βαμμένα σε περίεργα χρώματα, να κυκλοφορούν φορτωμένα κυριολεκτικά μέχρι την οροφή. Και δεν είναι «μερικά», αλλά πολλά… Για την ακρίβεια 256 αυτοκίνητα! Αποτελούν το κονβόι του φετινού Europ’Raid.

Το Europ’Raid είναι ένας γύρος της Ευρώπης που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι, με σκοπό τη μεταφορά σχολικής ύλης σε σχολεία χωρών που το έχουν ανάγκη. Σε αυτό συμμετέχουν περίπου 760 νέοι, κυρίως Γάλλοι, οι οποίοι αποτελούν τα πληρώματα των Peugeot 205. Αυτό το μοντέλο επιλέχθηκε επειδή αποτελεί το τυπικό «φοιτητικό» αυτοκίνητο στη Γαλλία, αφού υπάρχει σε αφθονία στη χώρα, έχει χαμηλό κόστος χρήσης και εύκολη συντήρηση. Και κάθε αυτοκίνητο, εκτός από 2-3 άτομα και τις αποσκευές τους, σε αυτή την εκδρομή κουβαλά ακόμη έως και 100 kg υλικών που θα παραδοθούν στα σχολεία.

Europ Raid 2022

Ποια διαδρομή ακολουθούν τα πολύχρωμα Peugeot 205;

Φέτος, η διαδρομή του Europ’Raid ξεκίνησε από το Παρίσι στις 30 Ιουλίου, και την περασμένη Δευτέρα το κονβόι έφτασε στην Πρέβεζα. Τα αυτοκίνητα πέρασαν από Αθήνα και μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα βρίσκονται στα Γρεβενά, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Βουλγαρία. Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στις 20 Αυγούστου, μετά από 9.000 km και αφού τα αυτοκίνητα θα έχουν περάσει από 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video του Europ’Raid 2019. Για τα πλάνα από το ελληνικό κομμάτι του ταξιδιού, πηγαίνετε κατευθείαν στο σημείο 27:20.

Ακολουθήστε το πολύχρωμο κονβόι των 205 και δείτε περισσότερες φωτογραφίες, στη σελίδα του Europ’Raid στο Facebook.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...