Fuel Pass 2: Οι 3 στους 4 δεν παίρνουν ολόκληρη την επιδότηση

Στις πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις για την επιδότηση που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, λίγοι είναι εκείνοι που διεκδικούν όλο το ποσό που δικαιούνται μέσω άυλης κάρτας.

  • -
  • -

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 10 μέρες μετά την ενεργοποίησης της πλατφόρμας επιδότησης καυσίμου Fuel Pass 2 έχουν κατατεθεί περισσότερες από 2 εκατομμύρια αιτήσεις. Ωστόσο, αντί για τη λύση της άυλης κάρτας θα τους προσφέρει το μέγιστο ποσό επιδότησης, οι περισσότεροι δικαιούχοι επιλέγουν τη λύση της κατάθεσης μικρότερου ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το πρωί της Τετάρτης 10 Αυγούστου είχαν υποβληθεί συνολικά 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ertnews.gr. Αυτό σημαίνει ότι από τους 2.125.720 πολίτες που έχουν αιτηθεί την επιδότηση, μόνο 1 στους 4, ή για την ακρίβεια το 27%, ζητά το πλήρες ποσό που δικαιούται!

Πόσα χρήματα χάνει όποιος επιλέγει κατάθεση σε τράπεζα;

Για έναν ιδιοκτήτη Ι.Χ. αυτοκινήτου που κατοικεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, η επιδότηση των 80 € που δικαιούνται με άυλη χρεωστική κάρτα μειώνεται στα 65 € όταν επιλέγει την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, οπότε χάνει 15 €. Αντίστοιχα, 15 € χάνει και ο ιδιοκτήτης μοτοσικλέτας, αφού στην περίπτωσή του το Fuel Pass 2 πέφτει από τα 60 στα 45 €.

Δείτε ακόμα Προσοχή στις 2 «παγίδες» με τις οποίες χάνεις το επίδομα

Υπενθυμίζουμε ότι το Fuel Pass 2 δίνεται σε φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 €, προσαυξανόμενο κατά 3.000 € για σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 € για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 €. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει κατατεθεί φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2021, πριν από την αίτηση για την επιδότηση καυσίμου.

Πηγή: ΕΡΤnews

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...