Τιμή βενζίνης: Κάτω από το 1,90 € στην Αθήνα

Σταδιακή υποχώρηση παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες στις τιμές των καυσίμων, με τη βενζίνη να σπάει το ψυχολογικό φράγμα του 1,90 € το λίτρο.

  • -
  • -

Μετά από πολλούς μήνες πάνω από τα 2 € ανά λίτρο, η τιμή της βενζίνης κατεβαίνει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, δίνοντας μια ανάσα στην ακρίβεια, αλλά και… ελπίδα. Το αργό πετρέλαιο βρίσκεται στα 88 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ, κάτω από τα 95 δολάρια το βαρέλι, οπότε σταδιακά οι τιμές των καυσίμων θα υποχωρήσουν ακόμη περισσότερο. Στην Αττική, ήδη είδαμε μερικά πρατήρια να «γράφουν» κάτω από το 1,90 € το λίτρο, μπαίνοντας στο φάσμα του 1,8.

Βέβαια, να πούμε ότι πρόκειται για λίγα βενζινάδικα – εξαιρέσεις και ακόμη, οι περισσότεροι κυμαίνονται στα 1,90+ € ανά λίτρο. Όπως κι αν έχει, είναι σημαντικό ότι ελάχιστες ταμπέλες δείχνουν πλέον το «2» ως πρώτο νούμερο στην τιμή της 95άρας.

Δείτε ακόμη: Με αυτές τις δύο «παγίδες» χάνεις το Fuel Pass

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μέση τιμή στις αρχές Ιουνίου ήταν στα 2,3 € ανά λίτρο και στις αρχές Ιουλίου, 2,4 € ανά λίτρο. Τώρα, στις αρχές Αυγούστου, η τιμή των 1,9 € ανά λίτρο δείχνει μια υποχώρηση της τάξεως του 0,50 € ανά λίτρο.

Αντίστοιχα, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ήταν περίπου 123 δολάρια το βαρέλι στις αρχές Ιουνίου. Σήμερα έχει πέσει κάτω από τα 95 δολάρια, οπότε από τη μέση της εβδομάδας και μετά, περιμένουμε ότι θα δούμε κι άλλες μειώσεις στις τιμές που γράφουν οι αντλίες. Να τονίσουμε ότι το Diesel (πετρέλαιο κίνησης) έχει πέσει στο φάσμα του 1,60 € ανά λίτρο και το υγραέριο (LPG), κάτω από τα 0,8 € το λίτρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...